r
Nosalty Logó

Bazsalikomos tészta cukkinis sajtszószban

Marti48
Bazsalikomos tészta cukkinis sajtszószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

716
Kalória
29.4g
Fehérje
88.7g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
154.1g
Víz
10.2g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    154.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3733 micro
Összesen 716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2134 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7466 micro
Összesen 1431 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát bő 2 liter vízben 1 ek olívaolaj hozzáadásával al dente főzzük. Szűrjük, röviden öblítjük, a szűrőt letakarva félretesszük.
  2. A cukkinit felkockázzuk, a fokhagymát szintén. A hagymát hosszában kettévágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagy teflon serpenyőben felmelegítjük a maradék olívaolajat. Ebben állandó kevergetés közben picit megpirítjuk a zöldségeket, és jól megborsozzuk. Redukáljuk a hőmérsékletet, és lukacsos fedő alatt saját levében pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. (Én egy kk zöldséges ételízesítőt is tettem hozzá.)
  4. A készre párolódott zöldséghez keverjük hozzá a tésztát.
  5. Öntsük fel a tejjel, és ha forr, keverjük bele a sajtot, és sűrítsük be az egészet ízlés szerint. Ha ezzel elkészültünk, tépkedjük bele a bazsalikom leveleket. Lazán keverjük össze a tésztánkat.
  6. Előmelegített tányérokon tálaljuk, és ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal, avagy felaprózott, pirított mogyoróval. (Dió is passzol hozzá.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Mielőtt kiültettük a cserépben elburjánzott bazsalikomot, egy csokorra valót le kellett belőle "stuccolni". Fagyasztásra nem érdemes, főzéshez sok! Medvesajt a hűtőben, tészta "raktáron", egy db cukkini feldolgozásra várva... Így született meg ez a nagyon ízletesre sikerült tészta fogás...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...