r
Nosalty Logó

Debreceni csülök velesült bugonyával

Marcsisef
Debreceni csülök velesült bugonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1009
Kalória
72.2g
Fehérje
37.2g
Szénhidrát
62.1g
Zsír
453.3g
Víz
218.8g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4037 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2182.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289 g

Zsír

  • Összesen
    248.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8730.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    3048 mg
  • Nátrium
    4056 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1813.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    268 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 4037 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A sertéscsülköt megtisztítjuk, majd kicsontozzuk. A húst belülről sóval és őrölt borssal megszórjuk, majd pár órát állni hagyjuk.
  2. A füstölt kolbászra rátekerjük a felszeletelt sajtot, beletesszük a csülökcsont helyére, és összevarrjuk.
  3. Teflonserpenyőben, felforrósított zsírban a csülök bőrét (minden oldalán) hirtelen átsütjük.
  4. Áttesszük egy tepsibe, kb. 3 dl vizet öntünk alá, és fűszerezzük (egész bors, babérlevél, kömény, fokhagyma, karikára vágott vöröshagyma), ekkor tesszük bele a zsírt is, amiben a csülköt sütöttük.
  5. Alufóliával lefedve, sütőben, 2- 2,5 órán át pároljuk. A párolás után a fóliát levéve, hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, készre sütjük, miközben többször locsoljuk a zsírjával. Ha a bőrke ropogós, tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24x7

Csülök, a megunhatatlan!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...