r
Nosalty Logó

Csülök cserépben, vele sült burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Csülök cserépben, vele sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 735 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2943 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 735 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4758.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2761 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1503 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 2943 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a csülköt a csont mentén, és nyissuk szét. (Ne vágjuk át teljesen!)
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel (használjuk a fűszereket bátran, hiszen vastag a hús), és hagyjuk állni legalább egy órát, de ha van lehetőségünk, inkább többet (3-4 órát).
  3. A cserépedény alját zsírral kenjük ki, majd a csülköt fektessük bele bőrével felfelé, tegyük mellé a félbevágott hagymákat és toljuk be a sütőbe. (Nem kell előmelegíteni a sütőt!)
  4. Süssük kb. 2 órán keresztül. Egy bő óra elteltével a cserépedény tetejét vegyük le, úgy süssük tovább, időnként locsoljuk meg a bőrét saját zsírjával.
  5. Mielőtt elkészül a hús, tegyünk köré cikkekre vágott burgonyát, és süssük készre együtt. Kisebb edények esetében várjuk meg, amíg a hús elkészül, emeljük ki, és süssük meg a burgonyákat külön, a csülök zsírjában.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 604
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 132
  • Össznézettség: 162359
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.

Ajánló

Ha igazán ropogós bőrt szeretnénk, a cserépedény tetejét ne zárjuk le teljesen sütéskor, így a gőz egy része el tud távozni, és nem puhítja fel. Hagyományosan a házi savanyúság illik mellé leginkább (pl. savanyú káposzta), de nincs lebetonozva semmi, ízlés szerint salátával is fogyaszthatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csülök cserépben, vele sült burgonyával
Kornél 167 recept

A cserépedényben ragyogó sülteket lehet készíteni. Leginkább egyben sült húsokhoz használjuk, a végeredmény nem hasonlítható semmihez. 

Hozzászólások (9)

Törölt felhasználó

Kornél, gyönyör? a csülköd!:()

Kornél

Tényleg az, és finom is...:o)

jucus1980

Nagyon finom,az egész család kedvence lett!!!!!

Kornél

Igazán örülök! :)))

jucus1980

anyira izlik ez a csülök a családnak hogy most szilveszterre megint ezt kell sütnöm mert ez nagyon fonom!!!!! Mégegyszer nagyon szépen köszönjük ezt a nagyon finom receptett az egész családom nevében is.Boldog Új évet kivánunk!!

legard ari

Istenien néz ki és remélem nekem is jól fog sikerülni mert ma ezt megsütöm.

Törölt felhasználó

szia. hát ez fantasztikussan jo néz ki.kiprobálom van romai tálam hozzzá de csülköt még nem sütöttem benne soha.

Gablajt

Ma ez lesz a vacsora!! :)

P.Klára

Tévedésb?l vettem a multinál egy csomag csülköt, sosem készítettem és nem is szereti a család. Ma már kellett vele valamit kezdeni, ezt a receptet láttam a legígéretesebbnek. Bevált! Nagyon jóíz? volt a krumpli, a csülök jól megpuhult. Különösen a köménymag íze , illata volt harmonikus. Azt azonban nem hiszem, hogy tévedésb?l ismét veszek csülköt:)

Törölt felhasználó

Pát napja vettem Pataki natúr tálat, most próbálom ezzel a recepttel. Az egész lakásban olyan illat van mint ha egy pecsenyesüt? mellett lennék! :-) A nyál már most összefolyik a számban, egy pár perce vettem le a tál tetejét és úgy sütöm tovább. A látvány sem semmi! :-)

3masmama

Köszönöm a receptet. Most pakoltunk be bel?le. Valami fenséges lett. El?ször azt gondoltam, hogy az ajánlott bátorsággal túlf?szereztem, de pont tökéletes lett. Hálás vagyok érte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek