Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök cserépben, vele sült burgonyával

Csülök cserépben, vele sült burgonyával
Csülök cserépben, vele sült burgonyával
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cserépedényben ragyogó sülteket lehet készíteni.
Leginkább egyben sült húsokhoz használjuk, a végeredmény nem hasonlítható semmihez. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha igazán ropogós bőrt szeretnénk, a cserépedény tetejét ne zárjuk le teljesen sütéskor, így a gőz egy része el tud távozni, és nem puhítja fel.
Hagyományosan a házi savanyúság illik mellé leginkább (pl. savanyú káposzta), de nincs lebetonozva semmi, ízlés szerint salátával is fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk fel a csülköt a csont mentén, és nyissuk szét. (Ne vágjuk át teljesen!)
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel (használjuk a fűszereket bátran, hiszen vastag a hús), és hagyjuk állni legalább egy órát, de ha van lehetőségünk, inkább többet (3-4 órát).
  3. A cserépedény alját zsírral kenjük ki, majd a csülköt fektessük bele bőrével felfelé, tegyük mellé a félbevágott hagymákat és toljuk be a sütőbe. (Nem kell előmelegíteni a sütőt!)
  4. Süssük kb. 2 órán keresztül. Egy bő óra elteltével a cserépedény tetejét vegyük le, úgy süssük tovább, időnként locsoljuk meg a bőrét saját zsírjával.
  5. Mielőtt elkészül a hús, tegyünk köré cikkekre vágott burgonyát, és süssük készre együtt. Kisebb edények esetében várjuk meg, amíg a hús elkészül, emeljük ki, és süssük meg a burgonyákat külön, a csülök zsírjában.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 110 572
elküldve: 17
receptkönyvben: 863
elkészítve: 47/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csülök cserépedényben sütve vele sült burgonyával

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Fri, 2016-08-26 19:53

Köszönöm a receptet. Most pakoltunk be belőle. Valami fenséges lett. Először azt gondoltam, hogy az ajánlott bátorsággal túlfűszereztem, de pont tökéletes lett. Hálás vagyok érte.

Angyal Károly
Angyal Károly / Angyal Károly Sat, 2016-01-16 11:26

Pát napja vettem Pataki natúr tálat, most próbálom ezzel a recepttel.
Az egész lakásban olyan illat van mint ha egy pecsenyesütő mellett lennék! :-)
A nyál már most összefolyik a számban, egy pár perce vettem le a tál tetejét és úgy sütöm tovább. A látvány sem semmi! :-)

P.Klára
P.Klára Sat, 2015-02-21 17:53

Tévedésből vettem a multinál egy csomag csülköt, sosem készítettem és nem is szereti a család. Ma már kellett vele valamit kezdeni, ezt a receptet láttam a legígéretesebbnek.
Bevált! Nagyon jóízű volt a krumpli, a csülök jól megpuhult. Különösen a köménymag íze , illata volt harmonikus.
Azt azonban nem hiszem, hogy tévedésből ismét veszek csülköt:)

ani0228
ani0228 Mon, 2012-02-20 20:29

szia. hát ez fantasztikussan jo néz ki.kiprobálom van romai tálam hozzzá de csülköt még nem sütöttem benne soha.

legard ari
legard ari Fri, 2010-12-31 13:07

Istenien néz ki és remélem nekem is jól fog sikerülni mert ma ezt megsütöm.

jucus1980
jucus1980 Thu, 2010-12-30 13:12

anyira izlik ez a csülök a családnak hogy most szilveszterre megint ezt kell sütnöm mert ez nagyon fonom!!!!! Mégegyszer nagyon szépen köszönjük ezt a nagyon finom receptett az egész családom nevében is.Boldog Új évet kivánunk!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-02 11:58

Kornél, gyönyörű a csülköd!:()

735
sertéscsülök 1.5 kg
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 1 fej
disznózsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint