Nosalty Logó

Mézes-sörös sült csülök

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Mézes-sörös sült csülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 910 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 3638 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 172 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4801.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    3745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 910 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    283.6 g

Zsír

  • Összesen
    231.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19204.5 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    3242 mg
  • Nátrium
    14982 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1408.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17698 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 3638 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    351 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

Elkészítés

A csülök előkészítéséhez

  1. A csülköt a főzést megelőző nap este áztassuk be hideg vízbe. Biztos ami biztos, ne legyen olyan vadul sós.
  2. Másnap tegyük fel főni a fűszerekkel együtt. (A méz, a sárgarépa és a sör nem most kerül bele.) A főzési idő a csülök súlyától függ. Ahány kiló, annyiszor egy óra. Vagyis 1,5 kg-os csülköt1 óra 30 percig kell főzni. Nem kell megijedni, ha a bőre egy picit összeugrik, sajnos ez szerintem elkerülhetetlen.
  3. Miután úgy gondoljuk, a csülök kellően megfőtt, tegyük ki egy tányérra, és óvatosan vagdossuk be a bőrét, mint mondjuk a kacsamellnek sütés előtt. Tehát a bőre bevagdosva.
  4. Óvatosan átemeljük egy sütőtálba -mi pataki tálba tettük -,amit előzőleg picit beáztattunk, hogy a hőtől ne repedjen meg. (Atál alját és a tetejét is áztassuk be.)
  5. A csülök a tálban. Fagyos mangalica zsírt osszunk el körülötte kb. 2 evőkanállal. Kettő kanál mézet csurgassunk a csülökre, és borítsunk rá kb.2 dl sört. Újra jöhetnek a fűszerek és a sárgarépa, hagyma, stb. Ez már ízlés dolga.
  6. Rátesszük a pataki tál tetejét, és az előmelegített sütőbe rakjuk. Sülés közben figyeljük, és ha kell, locsoljuk néha. Érdemes átfordítani is, mert akkor mind a két fele szép ropogós lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 62341
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Berdál Bernadett 14 recept

Párom anyukája szokta készíteni a mi nagy örömünkre.

Hozzászólások

Talina

Óriási sikere volt a karácsonyi menüben! Köszönöm! :)

Hagymafaló

csonttal vagy csont nélkül sütötted?

Hagymafaló

Tegnap elkészítettem, de több zsírral (ami sima házi disznózsír volt), Heinekennel és friss borókabogyóval. Isteni lett! Eszméletlenül finom, és nagyon laktató! Köretnek a répán kívül csak 1-1 szelet kenyeret ettünk, mert nem is kell más! Szuper recept, köszönöm!

Tamás D. Gábor

Nagyon finom, ízletes étel. Jót tett a csülöknek a méz és a sör. Én még tettem a süt?tálba jó sok cikkre vágott krumplit is a sok-sok hagyma és répa mellé. Óriási siker volt! Köszi.

Hozzávalók

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek