r
Nosalty Logó

Mézes-sörös sült csülök

Berdál Bernadett
Mézes-sörös sült csülök
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

910
Kalória
70.9g
Fehérje
24.6g
Szénhidrát
57.8g
Zsír
352.2g
Víz
254.6g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
16.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 910 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 3638 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 172 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4801.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    3745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    352.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 910 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    283.6 g

Zsír

  • Összesen
    231.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19204.5 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    3242 mg
  • Nátrium
    14982 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1408.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17698 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 3638 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    351 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A csülök előkészítéséhez

  1. A csülköt a főzést megelőző nap este áztassuk be hideg vízbe. Biztos ami biztos, ne legyen olyan vadul sós.
  2. Másnap tegyük fel főni a fűszerekkel együtt. (A méz, a sárgarépa és a sör nem most kerül bele.) A főzési idő a csülök súlyától függ. Ahány kiló, annyiszor egy óra. Vagyis 1,5 kg-os csülköt1 óra 30 percig kell főzni. Nem kell megijedni, ha a bőre egy picit összeugrik, sajnos ez szerintem elkerülhetetlen.
  3. Miután úgy gondoljuk, a csülök kellően megfőtt, tegyük ki egy tányérra, és óvatosan vagdossuk be a bőrét, mint mondjuk a kacsamellnek sütés előtt. Tehát a bőre bevagdosva.
  4. Óvatosan átemeljük egy sütőtálba -mi pataki tálba tettük -,amit előzőleg picit beáztattunk, hogy a hőtől ne repedjen meg. (Atál alját és a tetejét is áztassuk be.)
  5. A csülök a tálban. Fagyos mangalica zsírt osszunk el körülötte kb. 2 evőkanállal. Kettő kanál mézet csurgassunk a csülökre, és borítsunk rá kb.2 dl sört. Újra jöhetnek a fűszerek és a sárgarépa, hagyma, stb. Ez már ízlés dolga.
  6. Rátesszük a pataki tál tetejét, és az előmelegített sütőbe rakjuk. Sülés közben figyeljük, és ha kell, locsoljuk néha. Érdemes átfordítani is, mert akkor mind a két fele szép ropogós lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Párom anyukája szokta készíteni a mi nagy örömünkre.

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...