Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bambuszos-gombás csirke

Bambuszos-gombás csirke
Bambuszos-gombás csirke
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kérésnek eleget téve készítettem most el ezt az ételt. Eddig nem nagyon főztem kínait, de egyszer mindent el kell kezdeni. Nyitni kell a világ felé :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecsíkokat sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, egy kis vizet és alaposan összeforgatjuk, majd fél órát pihentetjük.
  2. A beáztatott gombát összevágjuk, az áztató vizet ne öntsük ki még jól fog jönni.
  3. A wok-ban olajat hevítünk és kezdődhet a pirítás: először a hagymadarabokat és a répát pirítjuk, megszórjuk lehetőség szerint friss reszelt gyömbérrel, de ha gyömbérporunk van, az is megteszi. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkét is. Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a gombát és a bambuszt is. Sózzuk, borsozzuk, szójaszószt adunk hozzá, ízlés szerint kevés chilit és egy kis cukrot is. Meglocsoljuk néhány kanál vízzel a gomba áztatóvízéből, 5 percig fedő alatt főzzük és rizzsel tálaljuk.
  4. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 18 008
elküldve: 7
receptkönyvben: 177
elkészítve: 14/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kínai csirke, bambuszrügyes csirkemell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvi6kozm
szilvi6kozm Tue, 2015-01-13 11:32

Nagyon finom lett,én tettem bele egy kicsi kurkumát is az megadta az édeskés ízt így nem kellett bele cukor.Köszönjük a receptet.

199
csirkemell filé 25 dkg
sárgarépa 2 db
bambuszrügy 400 g
gomba 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
szójaszósz 1 teáskanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
gyömbér 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint