r
Nosalty Logó

Kínai mézes-szezámos csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kiss Móni
Kínai mézes-szezámos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mázhoz

Összesen 611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mázhoz

Összesen 2445 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mázhoz

Összesen 215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4498.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 2445 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    479 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mázhoz

Elkészítés

A páchoz

  1. A csirkemelleket jól megmossuk, majd apró csíkokra vágjuk.
  2. A páchoz valókat egyszerűen összekeverjük, és ebbe beletesszük a csirkecsíkokat, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap mikor kivettük a hűtőből, elkészítjük a bundát.
  4. A lisztből, keményítőből, sütőporból, tojásból, olajból, sóbó, és vízből egy kissé sűrűbb masszát csinálunk.
  5. A mázhoz is a hozzávalókat egy tálba rakjuk, és összekeverjük, kivétel a szezámmag.
  6. Ha kész, akkor a csirkecsíkokat fogjuk, és egyenként a sűrű masszába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
  7. Amint kisült, tesszük a mézes mázba, majd egy tálra, és megszórjuk a szezámmaggal.
  8. Egész addig csináljuk, míg el nem fogy! Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 45352
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Már többször készítettem ilyet, mert a párom nagyon szereti, és szerencsére mindig sikere van!

Hozzávalók

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!