Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kínai mézes-szezámos csirke

Kínai mézes-szezámos csirke
Kínai mézes-szezámos csirke
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már többször készítettem ilyet, mert a párom nagyon szereti, és szerencsére mindig sikere van!

hozzávalók / 4 adag

A páchoz

A bundázáshoz

A mézes mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket jól megmossuk, majd apró csíkokra vágjuk.
  2. A páchoz valókat egyszerűen összekeverjük, és ebbe beletesszük a csirkecsíkokat, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap mikor kivettük a hűtőből, elkészítjük a bundát.
  4. A lisztből, keményítőből, sütőporból, tojásból, olajból, sóbó, és vízből egy kissé sűrűbb masszát csinálunk.
  5. A mázhoz is a hozzávalókat egy tálba rakjuk, és összekeverjük, kivétel a szezámmag.
  6. Ha kész, akkor a csirkecsíkokat fogjuk, és egyenként a sűrű masszába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
  7. Amint kisült, tesszük a mézes mázba, majd egy tálra, és megszórjuk a szezámmaggal.
  8. Egész addig csináljuk, míg el nem fogy! Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 38 668
elküldve: 22
receptkönyvben: 421
elkészítve: 24/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bundázott hús, csirkemell mézes mázban, kínai csirke

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogárszemű
Bogárszemű Sun, 2013-04-14 18:43

Valóban nagyon finom. :) Nekünk is ízlett. Bár nekem az volt a tapasztalatom, hogy a bundához jóval kevesebb liszt is elég, kb. 8-10 dkg. Nekem ugyanis sok megmaradt a masszából. Vagy én nem csináltam jól valamit? Mindegy, a remekül sikerült ételen nem változtat. Biztatok mindenkit, készítse el.

Jucus53
Jucus53 / Jucus53 Sat, 2013-03-02 14:19

Kedves Móni! Ma elkészítettem a csirkét és nagyon finom lett, degeszre ettük magunkat. Egy-két megjegyzés: nem volt itthon ketchup ezért csípős piros aranyat tettem bele (nem rontotta el sőt). Szerintem az 1 evőkanál ecet sok be, de szerintem ez ízlés kérdése. Szóval nagyon finom volt.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2013-03-03 11:20

Kedves Jucus53!
Biztos az a fele valtozat is nagyon finom lehetett! en nagyon szeretem a piros aranyat,regen a maniam volt, hogy vajas kenyerre azt tettem,csak sajnos idokozben liszterzekeyn lettem,azota a piffasztott rizsre teszem!))))

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2012-04-08 06:55

Kedves Éva-Anyóca!
Nálunk a párom nagy kínai étel rajongó, miatta készult, de hamar el is fogyott az etel!
Remelem nalatok is sikere lesz!
Moni

606
csirkemell filé 2 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
fehérbor 1 dl
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 15 dkg
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
1 csipet
víz 0.5 dl
méz 5 ek
cukor 6 dkg
ecet 1 ek
ketchup 3 ek
szezámmag 4 ek