Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balzsamecetes-mustáros nyelvsaláta

Balzsamecetes-mustáros nyelvsaláta
Balzsamecetes-mustáros nyelvsaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az abált nyelvhez szerintem nagyon jól illik a mustár, így jutott eszembe a balzsamecetes-mustáros nyelvsaláta ötlete. Savanykás, csípős, édeskés vinaigrette-vel meglocsolt vékony nyelvszeletek. Nagyon jó párosítás.

hozzávalók / 2 adag

Az abált főtt nyelvhez

A vinaigrette-hez

ajánlat

Salátaleveleken, pirítóssal tálalva igen különleges fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyelvet az abált nyelvnél  leírt módon megfőzzük.
  2. A lében kihűlt nyelvet lecsöpögtetjük, megszárítjuk és vékonyan felszeleteljük, egy tálba sorakoztatjuk.
  3. A vinaigrette hozzávalóit összekeverjük, meglocsoljuk vele a nyelvszeleteket és 1-2 órát hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 540
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

abált sertésnyelv vinaigrette-el

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

piakistvanne
piakistvanne Sun, 2010-07-04 16:16

Isteni volt,ugyan pont nem volt itthon magos dijoni mustárom simát használtam és azt gondoltam kicsit csipősre sikerült,és a vendégek között olyanok is akadtak akik nem szeretik a csipőst de falták.Köszi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-06 18:13

 Szia Tunder!Meg egy abalt sertesnyelv recept,orulok neki,ez is megy a receptkonyvbe!

655
sertésnyelv 40 dkg
babérlevél 2 db
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
fekete bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
balzsamecet 4 ek
olívaolaj 2 ek
méz 2 ek
dijoni mustár 1 ek
víz 2 ek
pepperoni 2 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint