Nosalty Logó

Bakonyi palacsintatekercsek (Bakonyi palacsinta 2.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Bakonyi palacsintatekercsek (Bakonyi palacsinta 2.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5197 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 160 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 1301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    201.6 g

Zsír

  • Összesen
    365.2 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6954.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1626 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    2533 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1762.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1672 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1362 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    3419 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    2397 micro
Összesen 5197 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kivajazunk egy 30*40-es tepsit.
  2. A palacsintához a hozzávalókat simára keverjük turmixgépben.
  3. A gombát megtisztítjuk és fél cm vékonyan felszeletelve a vajon sóval-borssal 5 perc alatt megpároljuk, fedő alatt. Néha megkavarjuk és ha kész, fedő nélkül nagy lángon elforraljuk róla a nedvességet.
  4. A hámozott paradicsomot botmixerrel pürésítjük.
  5. A hagymákat apróra vágjuk.
  6. A szalonnát felkockázzuk és pörcösre pirítjuk az olajon. A pörcöket kiszedjük szűrőlapáttal és csak 2 evőkanálnyi zsiradékot hagyunk a serpenyőben.
  7. A visszamaradt szalonnazsíron mérsékelt lángon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, levesszük a tűzről, hozzávegyítjük a pirospaprikát, a gulyáskrémet, a darált húst és kicsit sózzuk-borsozzuk.
  8. Az egészet visszatesszük mérsékelt tűzre, 3-4 percig kevergetjük, majd jöhet bele a fokhagyma, a pépes paradicsom és a bor. 2 perc alatt összeforraljuk őket, és a húst lefedve, néha megkeverve, 10 perc alatt puhára pároljuk.
  9. Közben megsütjük a palacsintákat, 8-10 db lesz belőle.
  10. A megpárolt húshoz keverjük a gombát és 2 perc alatt nagy lángon összefőzzük őket.
  11. Hozzáadjuk a tejfölt, a félretett pörcöket és az így kapott töltelékkel megtöltjük a palacsintákat.
  12. Egymás mellé tesszük őket a tepsibe, megkenjük mindet szétmorzsolt juhtúró és tejszín keverékével, 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23554
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha palacsinta, akkor az legyen édes! - gondoltam eddig. De ez a Stahl recept elcsábított, így adtam neki egy esélyt a bizonyításra! Szerencsére nem fogtam mellé vele, nagyon ízletes és laktató finomság lett belőle.

Hozzászólások

Kacsa951

Szia Mignon! Jónak t?nik a recept, engem csak az a 40 dkg paradicsom riaszt vissza, nálunk senki nem szereti. Ezt kell valahogy kiküszöbölnöm és úgy lehet, hogy megcsinálom. Szerinted mit lehet tenni? Üdv.: Kati

fuszulyka

Szia! Köszönöm, nagyon finom lett. :) Piciket változtattam rajta: Sajnos csak konzerv gombám volt, viszont így nem kellett külön megpirítanom. A szalonnát pirítás után nem vettem ki, hanem csak hozzáadtam a húst és a többi hozzávalót. Csak 2 dl tejszínem volt, ez került a tetejére és kb. 5 dkg krémfehér sajt. Bekerült a receptkönyvembe.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek