r
Nosalty Logó

Bakonyi palacsintatekercsek (Bakonyi palacsinta 2.)

Mignon
Bakonyi palacsintatekercsek (Bakonyi palacsinta 2.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

1301
Kalória
50.4g
Fehérje
63g
Szénhidrát
91.3g
Zsír
440.6g
Víz
290g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
17.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    440.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 1301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    201.6 g

Zsír

  • Összesen
    365.2 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6954.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1626 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    2533 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    252.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1762.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1672 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1362 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    3419 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    2397 micro
Összesen 5197 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kivajazunk egy 30*40-es tepsit.
  2. A palacsintához a hozzávalókat simára keverjük turmixgépben.
  3. A gombát megtisztítjuk és fél cm vékonyan felszeletelve a vajon sóval-borssal 5 perc alatt megpároljuk, fedő alatt. Néha megkavarjuk és ha kész, fedő nélkül nagy lángon elforraljuk róla a nedvességet.
  4. A hámozott paradicsomot botmixerrel pürésítjük.
  5. A hagymákat apróra vágjuk.
  6. A szalonnát felkockázzuk és pörcösre pirítjuk az olajon. A pörcöket kiszedjük szűrőlapáttal és csak 2 evőkanálnyi zsiradékot hagyunk a serpenyőben.
  7. A visszamaradt szalonnazsíron mérsékelt lángon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, levesszük a tűzről, hozzávegyítjük a pirospaprikát, a gulyáskrémet, a darált húst és kicsit sózzuk-borsozzuk.
  8. Az egészet visszatesszük mérsékelt tűzre, 3-4 percig kevergetjük, majd jöhet bele a fokhagyma, a pépes paradicsom és a bor. 2 perc alatt összeforraljuk őket, és a húst lefedve, néha megkeverve, 10 perc alatt puhára pároljuk.
  9. Közben megsütjük a palacsintákat, 8-10 db lesz belőle.
  10. A megpárolt húshoz keverjük a gombát és 2 perc alatt nagy lángon összefőzzük őket.
  11. Hozzáadjuk a tejfölt, a félretett pörcöket és az így kapott töltelékkel megtöltjük a palacsintákat.
  12. Egymás mellé tesszük őket a tepsibe, megkenjük mindet szétmorzsolt juhtúró és tejszín keverékével, 15 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ha palacsinta, akkor az legyen édes! - gondoltam eddig. De ez a Stahl recept elcsábított, így adtam neki egy esélyt a bizonyításra! Szerencsére nem fogtam mellé vele, nagyon ízletes és laktató finomság lett belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek