r
Nosalty Logó

Bakonyi csirkemell tarhonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mcsoki
Bakonyi csirkemell tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 662 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2649 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 662 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3756.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2114 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    723 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 2649 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
  2. A gomba lehet friss, de jó hozzá a konzerv gomba is, a lényeg, hogy fel kell szépen szeletelni, és a hagymához tesszük puhulni.
  3. A csirkemellfilét kockára vágjuk (szeintem így jobban átjárják az ízek:)).
  4. Ha a gomba puha, hozzátesszük a husit, és a fűszereket ízlés szerint.
  5. Ha a husikockák kifehéredtek, rátesszük a pirospaprikát, ezzel is összekeverjük.
  6. Majd rátesszük a tejfölt, és jól összerottyantjuk.
  7. A tarhonyát kifőzzük a szokásos módon.
  8. Savanyúval tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 25819
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bakonyi csirkemell tarhonyával
Mcsoki 9 recept

Nagyon szeretem a bakonyi sertésbordát, de szeretjük a csirkemellet, így úgy gondoltam, variáljuk össze a kettőt:) Csirkemellből gyorsabban elkészül, így nagyon finom vacsira, de ebédre is. :)

Hozzászólások

hegyespiros

A bakonyiba én füstölt szalonnát is teszek.

Mcsoki

Nem rossz ötlet majd kipróbálom:)

Gabooapo

Én galuskára szavazok a tévedés maximális kockázatával

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon tetszik..:))

Vicuska44

Köszönöm szépen a receptet! Annyira finom volt, hogy sajnálom, hogy eddig nem akadtam rá erre a receptre. Egyszer? és nagyszer?! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!