r
Nosalty Logó

Bakonyi húsgolyók

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Bakonyi húsgolyók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 625 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 2499 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 166 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 625 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4177.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    1535 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 2499 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 166 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

A tésztához

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. Egy nagy méretű tálba öntjük a darált húst, a zsemlemorzsát, a tojást, a fűszereket és petrezselymet, majd a kezünkkel jól összedolgozzuk.
  2. Bevizezett kézzel 2-3 cm-es gombócokat gyúrunk, majd félretesszük őket.
  3. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, és néhány perc alatt körbesütjük a húsgolyókat, majd újból félretesszük.
  4. Jöhet a mártás!

A mártáshoz

  1. A húsgolyókhoz használt serpenyőbe szórjuk a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
  2. Jöhet mellé az aprított fokhagyma és a vékony szeletekre vágott gomba. Néhány perc alatt picit összefonnyasztjuk a gombát, majd fűszerezzük.
  3. Felöntjük az alaplével, és lefedve 10-15 percig főzzük.
  4. Gombás keverék mellé rakjuk a húsgolyókat, és lefedve puhára pároljuk. (Ha teljesen homogén mártást szeretnénk, a húsgolyók beletevése előtt egy botmixerrel rásegíthetünk az állagra.)
  5. Egy kis tálkába kanalazzuk a tejfölt, és liszttel csomómentesre keverjük, majd egy merőkanálnyi szósszal hőkiegyenlítést végzünk.
  6. A tejfölös keveréket visszaöntjük a serpenyőbe, és óvatos körkörös mozdulatokkal elegyengetjük.
  7. További 5-10 percig főzzük a mártást a golyókkal, immáron fedő nélkül, majd a kifőtt tésztával tálaljuk.

A tésztához

  1. Amíg a mártásunk a húsgolyókkal párolódik, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 468
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 60563
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető húsgolyók, gombás-tejfölös mártással, orsó tésztával.  Akár hétköznap, akár a hétvégi ünnepi asztalra készítjük, biztosan nagy sikert fog aratni! :)

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek