r
Nosalty Logó

Bakonyi húsgolyók

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Bakonyi húsgolyók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 625 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 2499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

A tésztához

Összesen 166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 625 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4177.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    1535 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 2499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 166 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

A tésztához

Elkészítés

A húsgolyókhoz

  1. Egy nagy méretű tálba öntjük a darált húst, a zsemlemorzsát, a tojást, a fűszereket és petrezselymet, majd a kezünkkel jól összedolgozzuk.
  2. Bevizezett kézzel 2-3 cm-es gombócokat gyúrunk, majd félretesszük őket.
  3. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, és néhány perc alatt körbesütjük a húsgolyókat, majd újból félretesszük.
  4. Jöhet a mártás!

A mártáshoz

  1. A húsgolyókhoz használt serpenyőbe szórjuk a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
  2. Jöhet mellé az aprított fokhagyma és a vékony szeletekre vágott gomba. Néhány perc alatt picit összefonnyasztjuk a gombát, majd fűszerezzük.
  3. Felöntjük az alaplével, és lefedve 10-15 percig főzzük.
  4. Gombás keverék mellé rakjuk a húsgolyókat, és lefedve puhára pároljuk. (Ha teljesen homogén mártást szeretnénk, a húsgolyók beletevése előtt egy botmixerrel rásegíthetünk az állagra.)
  5. Egy kis tálkába kanalazzuk a tejfölt, és liszttel csomómentesre keverjük, majd egy merőkanálnyi szósszal hőkiegyenlítést végzünk.
  6. A tejfölös keveréket visszaöntjük a serpenyőbe, és óvatos körkörös mozdulatokkal elegyengetjük.
  7. További 5-10 percig főzzük a mártást a golyókkal, immáron fedő nélkül, majd a kifőtt tésztával tálaljuk.

A tésztához

  1. Amíg a mártásunk a húsgolyókkal párolódik, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 534
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 167
  • Össznézettség: 76180
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető húsgolyók, gombás-tejfölös mártással, orsó tésztával.  Akár hétköznap, akár a hétvégi ünnepi asztalra készítjük, biztosan nagy sikert fog aratni! :)

Hozzávalók

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!