r
Nosalty Logó

Bakonyi sertéskaraj SPAR konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Bakonyi sertéskaraj SPAR konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 507 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2024 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 507 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2727.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1734 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1179 micro
Összesen 2024 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat egy kisebb serpenyőben felhevítjük, és megpirítjuk rajta a sóval-borssal fűszerezett karajszelet mindkét oldalát megpirítjuk és félretesszük.
  2. Ugyanebben a serpenyőben (ha szükséges, az olajat pótoljuk) három részletben megpirítjuk a felszeletelt gombát, majd félretesszük.
  3. Szintén ebben a serpenyőben megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, és addig pirítjuk, amíg össze nem esik. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerpaprikát, valamint a köményt, elkeverjük, és hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és 150 ml vizet. 10 percig kis lángon főzzük, majd beletesszük a karajszeleteket, és lefedve 30-40 percig főzzük, amíg a hús teljesen puha nem lesz (közben ha szükséges, a vizet pótoljuk).
  4. Ha a hús elkészült, kivesszük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, hozzákanalazunk a szószból, simára keverjük, majd hozzáöntjük a maradék szószt is, és botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. Visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd végül belekeverjük az előzőleg megpirított gombát. Nokedlivel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21242
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes-szaftos bakonyi sertésszelet, amit a tetején lévő jó sok tejföl tesz igazán ízletessé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy főzelék nem akkor rossz, ha liszt van benne, hanem...

Novemberben nyílik Szatmári Feri főzelékbárja, a Hippeace. A hosszabb ideje dédelgetett álom részben közösségi finanszírozással válik valóra: úgy néz ki, hogy a budapestiek osztják Feri több évtizedes szenvedélyét a tartalmas, korszerű zöldségalapú ételek iránt. Ferivel főzelékes ősélményekről, figyelmes vendéglátásról, céklakolbászról és arról beszélgettünk, mettől meddig főzelék a főzelék.

Balázs Barbara

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!