r
Nosalty Logó

Bakonyi csirkemell nokedlivel

zora
Bakonyi csirkemell nokedlivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

456
Kalória
65.9g
Fehérje
22g
Szénhidrát
11.6g
Zsír
439.3g
Víz
182.5g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1823 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    439.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 456 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4557.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    3079 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1757 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2517 micro
Összesen 1823 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet besózzuk és lisztbe forgatjuk. Vaj és olaj keverékében elősütjük, félretesszük.
  2. A fennmaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pici pirospaprikával, beledobjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk és fedő alatt elkezdjük párolni. Kb. 10 perc. Menet közben látjuk, hogy elegendő vizet enged-e a gomba. Ha nem, egy kevéssel pótoljuk.
  3. Majd beletesszük az elősütött husit és puhára pároljuk. Kb 7 perc.
  4. A végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Aki szeretné, felöntheti tejföllel vagy tejszínnel, amit el kell keverni 1 kávéskanál liszttel.
  5. Galuskával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Általában sertésbordából szokták készíteni, de csirkével hamarabb elkészül. Egy barátnőm úgy készíti, hogy egy jó adag lecsót botmixerrel összepépesít, ebbe dobja a felszeletelt gombát, megpárolja, majd az elősütött csirkemellet apró kockákban, a petrezselymet és a végén bekeveri tejföllel. Nagyon különleges íze lesz a lecsótól és nagyon selymes lesz az egész.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek