r
Nosalty Logó

Bácskai tarhonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Bácskai tarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 700 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2799 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    244 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 700 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6008.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    3801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    815 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1797 micro
Összesen 2799 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    234 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, majd felengedjük dupla mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és megpároljuk fedő alatt lassú tűzőn.
  2. Hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és olajon megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, paradicsomot, sózzuk, és lecsót főzünk belőle.
  3. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Amikor megfőtt, belekeverjük a tejfölt.
  4. Egy olajjal kikent tepsibe beletesszük a tarhonya felét, erre a lecsó, karikára vágott főtt tojás, és befedjük tarhonyával.
  5. Tetejét tejfölös lével meglocsoljuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 17312
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bácskai tarhonya
Salamon Csilla 1188 recept

Képen tejfölös uborkasalátát tettem a tarhonya mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek