r
Nosalty Logó

Virslis-tarhonyás egytál

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Fahéj
Virslis-tarhonyás egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1433.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 803 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5735.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    2518 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1019 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 3210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk, és a krumplit is kelkockázzuk, a virslit karikára vágjuk.
  2. A szalonnát egy fedővel rendelkező edénybe tesszük, és kisütjük a zsírját. Ha túl sok zsírt engedett, kicsit kiveszünk belőle.
  3. 1 kiskanálnyi szalonnazsírt egy serpenyőbe teszünk át, ebben megpirítjuk a tarhonyát.
  4. Közben a szalonnához adjuk a felaprózott hagymát, és megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a pirított tarhonyát, és felengedjük legalább 1 l vízzel. Sózzuk. Lefedjük.
  5. Ha felforrt, belekeverjük a kockákra vágott krumplit, a virslit, és kis lángon, lefedve, meg-megkeverve addig főzzük, míg a tarhonya meg nem puhul. Ha közben a levét elfővi, apránként adagoljunk hozzá vizet. (Ez még majdnem fél l lesz.) De ne legyen túl leves.
  6. Lefedve kicsit állni hagyjuk, hogy a maradék vizet magába szívja.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 482
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 194
  • Össznézettség: 144533
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű étel. Jó sok savanyúsággal nagyon finom. Mi úgy szeretjük, ha a tarhonya gurulós marad, és nem szuttyog a lében. Régen azt hittem, hogy ez a dolog kivitelezhetetlen, mert vagy szuttyog, vagy nyers marad. :) De ez nem így van, csak egy kicsit jobban oda kell rá figyelni fővés közben, és akkor pont olyan lesz, amilyennek mi akarjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...