Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös töltött kifli

Baconös töltött kifli
Baconös töltött kifli
43 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szokásos. Gyermekem gombfociversenyre ment. Ilyenkor könyebben eszik ilyesmit, mintha szendviccsel tukmálnám, plusz edzője nagyon szereti az  ilyen kis kifliket. Hátha jobban megy tőle a játék. Rajtam ne múljon.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A besamelhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgáját, a joghurtot, az olvasztott vajat, végül a lisztet és a sót, összegyúrjuk, kelni hagyjuk 3/4-1 órát.
  2. A bacon szalonnát egy serpenyőben megpirítjuk, majd konyhai törlőre kiszedjük, a zsírt leitatjuk róla.
  3. A megmaradt (kb. 1 ek ) zsírhoz hozzáadunk még 3 dkg vajat, felolvasztjuk, hozzákeverünk 2 ek lisztet, sózzuk, borsozzuk, felengedjük 1 dl tejjel, besűrítjük, majd a tejfölt is belekeverjük, végül pedig a megpirított bacont. Félretesszük hűlni.
  4. A megkelt tésztát átgyúrjuk, két cipót készítünk belőle. A cipókat egyenként kb. 30-32 cm-es körré kinyújtjuk, 12 cikkre vágjuk. Minden cikkbe 1 púpozott tk baconos-besameles tölteléket teszünk, feltekerjük a tésztát, kifli formára hajlítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kissé távolabb, mert nőni fognak. Mennyiség: 24 db, két tepsi.
  5. A megmaradt tojásfehérjével megkenjük a tetejét, és reszelt sajtot szórunk rá.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 859
elküldve: 3
receptkönyvben: 152
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

besameles kifli, sós kifli baconnal töltve, töltött kiskifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsvoros
zsvoros Tue, 2018-07-10 14:59

Nagyon finom. Nekem híg lett a tészta, ezért még 2-3 ek. liszttel sűrítettem, de így is gyönyörű nagyok lettek a kiflik. A töltelékbe is tettem sajtot, nem bántam meg. Technikailag annyit változtattam a tészta nyújtásánál, hogy 3 részre szedtem az egészet és 8-8 szeletre vágtam szét őket (így is 24 kifli lett, de nekem ez egyszerűbb volt). Köszönöm a receptet

557
tej 2 dl
méz 1 ek
friss élesztő 2 dkg
vaj 7 dkg
tojássárgája 1 db
joghurt 1.5 dl
1 ek
finomliszt 53 dkg
sikér 1 ek
bacon 15 dkg
tej 1 dl
vaj 3 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 1 dl
1 tk
bors 0 ízlés szerint
tojásfehérje 1 db
ementáli sajt 10 dkg