r
Nosalty Logó

Tojássalátával töltött kelt rolók

Németi Olga
Tojássalátával töltött kelt rolók
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tojássalátához

650
Kalória
19.8g
Fehérje
76.3g
Szénhidrát
29g
Zsír
94.2g
Víz
277.2g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tojássalátához

Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tojássalátához

Összesen 3907 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tojássalátához

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8357 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1507 mg
  • Nátrium
    5444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    458.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    565.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2868 micro
Összesen 3907 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk vagy hagyományosan, vagy a kenyérsütő gépben dagasztva.
  2. Közben előkészítjük a habroló formákat. Általában a habroló formát nem kell különösebben előkészíteni,de most kelt tésztáról van szó, ezért biztos, ami biztos, bekentem őket zsiradékkal (én zsírral, de lehet vajjal vagy margarinnal). Technikája: a széles oldalára állítjuk, a keskenyet meg tudjuk tartani egyik ujjunkkal, másik kezünk egyik másik ujjával pedig kenünk. Maradhatnak is így felhasználásig.
  3. Mikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, és 2 részre osztjuk. Kinyújtjuk a tésztákat kb. 3 mm vastagra, és vágunk egy kb. 4 mm-es csíkot, amit a lekent habroló csőre tekerünk, pont úgy, mint a leveles tésztát szoktuk.
  4. A felcsavart tésztacsíkokat sütőpapíros tepsire tesszük pihenni 20 percre. Addig a sütőt szépen bemelegítjük 180 fokra. Lekenjük a rolókat felvert tojással, és mehetnek is süldögélni kb. 10 percre, míg piros lesz a tetejük.
  5. Kivéve a tepsit a sütőből kb. 5-6 percet pihentetjük a rolókat, mert melegen nem nagyon lehet lehúzni a tésztát a formáról. Aztán pedig óvatosan leszedjük a rolókat a formáról.
  6. Majonézből és a többi hozzávalóból salátaalapot készítünk,a főtt tojásokat is kis kockára vágva belekeverjük.
  7. A kihűlt rolókat ezzel a salátával töltjük, díszítjük salátalevéllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy másik blog oldalon láttam egy hasonló receptet, csak ott répaként jelent meg a tészta, még ételszínezékkel is be volt kenve. Hát én egyszerűsítettem a dolgon. Tölteni végül is bármivel lehet a rolókat.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek