r
Nosalty Logó

Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemáj vadrizses barnarizzsel

NS
Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemáj vadrizses barnarizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirkemáj elkészítése

Köret

827
Kalória
34.1g
Fehérje
88.5g
Szénhidrát
38.3g
Zsír
295.5g
Víz
464.3g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
24.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkemáj elkészítése

Köret

Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkemáj elkészítése

Köret

Összesen 3308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirkemáj elkészítése

Köret

Összesen 177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3202.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    2219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    295.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4150 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4118 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    153.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12810.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2767 mg
  • Nátrium
    8875 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16600 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3008 micro
  • Kolin:
    1147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16472 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 3308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

Csirkemáj elkészítése

  1. A csirkemájat jó alaposan lemossuk (addig szoktam átmosni, míg a víz majdnem tiszta nem lesz), majd kétfelé vágjuk.
  2. Egy nagy méretű tepsit a kókuszzsírral kikenünk, és előmelegítjük a sütőt 200 fokra (alul-felül sütés).
  3. Ezután aszalt szilvát teszünk a csirkemáj közepébe, és egy szelet baconnel betekerjük. Ezt addig ismételjük míg a máj el nem fogy (ha esetleg marad aszalt szilva, akkor azt is betekerem baconbe).
  4. A tepsibe helyezzük a göngyölt májakat, majd majorannával megszórjuk a tetejüket.
  5. Végül alufóliával letakarjuk a tepsinket, és a felmelegedett sütőbe toljuk kb. 50 percre (nem kell levenni a fóliát, mert gyönyörűen megpirul a máj).

Köret

  1. A vadrizses barnarizst az olivaolajon kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a 6 dl vízzel. Ezután hozzáadjuk a fűszersót és a petrezselymet.
  2. Lassú tűzön 30-35 percig főzzük (mindenképpen be kell tartani az időt, mert a barnarizs nehezebben puhul be). Végül lezárjuk a gázt és pár konyharuhával letakarjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22x6

Minden nap meg tudnám enni a májat. Ezért, ha tehetem gyakran készítek. Nemrégiben rábukkantam egy új rizskeverékre, gondoltam kipróbálom a csirkemájjal. Egész jól sikerült és még egészségesebb is. Az elkészítése kicsit eltér a hagyományostól, de megéri megcsinálni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek