Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemáj vadrizses barnarizzsel

Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemáj vadrizses barnarizzsel
Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemáj vadrizses barnarizzsel
105 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden nap meg tudnám enni a májat. Ezért, ha tehetem gyakran készítek. Nemrégiben rábukkantam egy új rizskeverékre, gondoltam kipróbálom a csirkemájjal. Egész jól sikerült és még egészségesebb is. Az elkészítése kicsit eltér a hagyományostól, de megéri megcsinálni!

hozzávalók / 4 adag

Csirkemáj elkészítése

Köret

ajánlat

Rizs helyett tarhonyával is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkemáj elkészítése

  1. A csirkemájat jó alaposan lemossuk (addig szoktam átmosni, míg a víz majdnem tiszta nem lesz), majd kétfelé vágjuk.
  2. Egy nagy méretű tepsit a kókuszzsírral kikenünk, és előmelegítjük a sütőt 200 fokra (alul-felül sütés).
  3. Ezután aszalt szilvát teszünk a csirkemáj közepébe, és egy szelet baconnel betekerjük. Ezt addig ismételjük míg a máj el nem fogy (ha esetleg marad aszalt szilva, akkor azt is betekerem baconbe).
  4. A tepsibe helyezzük a göngyölt májakat, majd majorannával megszórjuk a tetejüket.
  5. Végül alufóliával letakarjuk a tepsinket, és a felmelegedett sütőbe toljuk kb. 50 percre (nem kell levenni a fóliát, mert gyönyörűen megpirul a máj).

Köret

  1. A vadrizses barnarizst az olivaolajon kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a 6 dl vízzel. Ezután hozzáadjuk a fűszersót és a petrezselymet.
  2. Lassú tűzön 30-35 percig főzzük (mindenképpen be kell tartani az időt, mert a barnarizs nehezebben puhul be). Végül lezárjuk a gázt és pár konyharuhával letakarjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x22x6 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 469
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Máj aszalt szilvával, Baconbe göngyölt máj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

839
csirkemáj 50 dkg
bacon 20 dkg
aszalt szilva 25 dkg
majoranna 0 ízlés szerint
kókuszzsír 2 ek
barnarizs 25 dkg
víz 6 dl
fűszersó 3 teáskanál
petrezselyem 2 teáskanál
olívaolaj 2 ek