Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvával töltött sertéskaraj

Aszalt szilvával töltött sertéskaraj
Aszalt szilvával töltött sertéskaraj
115 perc / előkészület: 30 perc sütés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető étel és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével és sült almával szoktam tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Karajt kicsontozzuk, megmossuk, utána a közepét hosszú pengéjű késsel felvágjuk, majd besózzuk.
  2. Szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk a bort és 1 órán keresztül áztatjuk benne az aszalt szilvát.
  3. Hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát elnegyedeljük.
  4. A szilvát leszűrjük, majd a felszúrt húsba tömködjük.
  5. A nyílást fogvájóval betűzzük, a húst pedig sonkaszerűen megkötözzük.
  6. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húst erős tűzön minden oldalról körbesütjük.
  7. Utána áttesszük egy sütőedénybe az olajjal meglocsoljuk, mellérakjuk a hagymát, fokhagymát és megszórjuk őrölt borssal,  rozmaringgal. Aláöntünk egy kevés vizet és alufóliával betakarjuk.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át pároljuk. Ha átsült, levesszük róla a fóliát és saját levével locsolgatva 20- 25 perc alatt pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 28 710
elküldve: 5
receptkönyvben: 206
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertéskaraj aszalt szilvával töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

698
sertés rövidkaraj 80 dkg
aszalt szilva 20 dkg
vörösbor 2 dl
fahéj 1 kk
szegfűszeg 6 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 7 gerezd
rozmaring 0.5 tk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl