r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött sertéskaraj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vica
Aszalt szilvával töltött sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 698 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2791 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 698 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.3 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3125.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1965 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 2791 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Karajt kicsontozzuk, megmossuk, utána a közepét hosszú pengéjű késsel felvágjuk, majd besózzuk.
  2. Szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk a bort és 1 órán keresztül áztatjuk benne az aszalt szilvát.
  3. Hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát elnegyedeljük.
  4. A szilvát leszűrjük, majd a felszúrt húsba tömködjük.
  5. A nyílást fogvájóval betűzzük, a húst pedig sonkaszerűen megkötözzük.
  6. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húst erős tűzön minden oldalról körbesütjük.
  7. Utána áttesszük egy sütőedénybe az olajjal meglocsoljuk, mellérakjuk a hagymát, fokhagymát és megszórjuk őrölt borssal, rozmaringgal. Aláöntünk egy kevés vizet és alufóliával betakarjuk.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át pároljuk. Ha átsült, levesszük róla a fóliát és saját levével locsolgatva 20- 25 perc alatt pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 31197
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 04.

Ajánló

Burgonyapürével és sült almával szoktam tálalni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyorsan elkészíthető étel és nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek