r
Nosalty Logó

Vörösboros-aszaltszilvás csirke füstölt szalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pimkie
Vörösboros-aszaltszilvás csirke füstölt szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1178 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4710 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2504 micro
  • β-karotin
    6136 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1178 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    161.2 g

Zsír

  • Összesen
    328.6 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5073.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    2334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1570.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3340 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    871 micro
  • α-karotin
    10016 micro
  • β-karotin
    24543 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 4710 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    341 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy, magas falú serpenyőben 4 dkg vajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát (én kolozsvári füstöltet használtam), kissé megpirítjuk.
  3. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát és a felkockázott zellert, s felöntjük a vörösborral. Erős lángon főzzük kb. 10 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és a bor mennyisége is némileg csökkenjen.
  4. Közben egy másik serpenyőben a csirkecombok mindkét oldalát diónyi vajon körbepirítjuk. Ezt követően a zöldséges-vörösboros alapba helyezzük őket, s hozzáadjuk az alaplevet, a kakukkfüvet és a borsot. Kb. 40-45 percig főzzük, míg a hús megpuhul.
  5. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az egész aszalt szilvákat, ezzel tovább főzzük kb. 7-8 percig.
  6. Kóstoljuk meg, ha sótlan, akkor ízlés szerint sózzuk (nem mindig kell, hiszen általában az alaplé és a szalonna is sós, óvatosan bánjunk a sóval).
  7. A végén még 4 dkg hideg vajat adunk hozzá, amelytől a mártás selymes, s egy kicsit sűrűbb lesz.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1930
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 24.

Ajánló

Ropogós, friss barna kenyeret kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges, akár ünnepi ízvilágú csirke vörösborban, melyet az aszalt szilva, a füstölt, húsos szalonna és a kakukkfű tesz ínycsiklandóvá. Míg fő, a konyha is ünnepi, igazi téli illatba burkolózik. Kiegészítésként ropogós, friss barna kenyeret kínálhatunk hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek