Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-aszaltszilvás csirke füstölt szalonnával

Vörösboros-aszaltszilvás csirke füstölt szalonnával
Vörösboros-aszaltszilvás csirke füstölt szalonnával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges, akár ünnepi ízvilágú csirke vörösborban, melyet az aszalt szilva, a füstölt, húsos szalonna és a kakukkfű tesz ínycsiklandóvá. Míg fő, a konyha is ünnepi, igazi téli illatba burkolózik. Kiegészítésként ropogós, friss barna kenyeret kínálhatunk hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ropogós, friss barna kenyeret kínálhatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy, magas falú serpenyőben 4 dkg vajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát (én kolozsvári füstöltet használtam), kissé megpirítjuk.
  3. Beletesszük a felkarikázott sárgarépát és a felkockázott zellert, s felöntjük a vörösborral. Erős lángon főzzük kb. 10 percig, hogy az alkohol elpárologjon, és a bor mennyisége is némileg csökkenjen.
  4. Közben egy másik serpenyőben a csirkecombok mindkét oldalát diónyi vajon körbepirítjuk. Ezt követően a zöldséges-vörösboros alapba helyezzük őket, s hozzáadjuk az alaplevet, a kakukkfüvet és a borsot. Kb. 40-45 percig főzzük, míg a hús megpuhul.
  5. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az egész aszalt szilvákat, ezzel tovább főzzük kb. 7-8 percig.
  6. Kóstoljuk meg, ha sótlan, akkor ízlés szerint sózzuk (nem mindig kell, hiszen általában az alaplé és a szalonna is sós, óvatosan bánjunk a sóval).
  7. A végén még 4 dkg hideg vajat adunk hozzá, amelytől a mártás selymes, s egy kicsit sűrűbb lesz.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 741
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

aszaltszilvás csirkecomb, vörösborban párolt hús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1173
vaj 10 dkg
vöröshagyma 1.5 db
füstölt szalonna 15 dkg
sárgarépa 4 db
zeller 0.5 közepes db
száraz vörösbor 5 dl
csirke felsőcomb 8 db
szárnyas alaplé 4 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
aszalt szilva 20 dkg