r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás csirkemell baconköntösben

A kis gasztronauta
Aszalt szilvás csirkemell baconköntösben
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1012
Kalória
88.2g
Fehérje
32.5g
Szénhidrát
57g
Zsír
261.1g
Víz
283.4g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 20% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4049 kcal
  • 20% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 20% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    261.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1012 kcal
  • 20% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    352.9 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11522.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    1495 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    3793 mg
  • Nátrium
    5389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1044.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    1053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 4049 kcal
  • 20% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, és vékonyra kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Veszünk egy folpack darabot, és néhány szelet csirkemellet helyezük rá szorosan egymás mellé. Ráfektetjük a sonkaszeleteket, a vékonyan felszeletelt sajtot és az aszalt szilvát. Két végén kicsit felhajtjuk, és szorosan feltekerjük. Egy nagyobb alufóliára baconszeleteket fektetünk, majd ráhelyezzük a tekercset, és az alufólia segítségével feltekerjük, széleit jó alaposan összezárjuk. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve róla további 10 percig pirítjuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon finom és különleges az ementáli-sonka-aszalt szilva párosítás, érdemes kipróbálni. Krumplipüré illik hozzá a leginkább.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek