r
Nosalty Logó

Baconbe tekert, aszalt szilvás pulykavagdalt

Bodnár Évi
Baconbe tekert, aszalt szilvás pulykavagdalt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

603
Kalória
34.3g
Fehérje
41.8g
Szénhidrát
33.9g
Zsír
203g
Víz
116.7g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4795 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    6583 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 603 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.1 g

Zsír

  • Összesen
    271.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12621 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    860 mg
  • Foszfor
    3179 mg
  • Nátrium
    7039 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    1624.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4736 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    876 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    52661 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4669 micro
Összesen 4795 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1720 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

  1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A darált húst keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a megpirított hagymát, sót, szegfűborsot, az előzőleg vízbe áztatott és jól kicsavart zsemlét, a tojást, a zsemlemorzsát, és az aprított petrezselymet. Az aszalt szilvát kettévágjuk, a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd mindkettőt a húshoz adjuk. Kézzel alaposan összedolgozzuk a masszát
  2. Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk a baconnal úgy, hogy először az egyik oldalon lógjon túl a szalonna, utána a másikon. A szeletek kicsit fedjék egymást! Egyenletesen belesimítjuk a masszát, és váltakozva mindkét oldalra ráhajtjuk a szalonnát. Befedjük alufóliával, majd a formánkat belerakjuk egy nagyobb tepsibe. Öntünk alá egy bögre vizet, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Így sütjük kb. 40 percig. Leszedjük róla a fóliát, és addig sütjük, amíg a szalonna szép pirosra sül.
  3. Egy konyhai kesztyűvel kivesszük a sütőből, és egy gyors mozdulattal a formából átfordítjuk a roládunkat a tepsibe. Visszarakjuk a sütőbe, és ezt a felét is pirosra sütjük. (Az a bacon, amelyik nincs pirosra sütve, nyúlós marad.) Csak akkor szeleteljük, ha már langyosra hűlt!
  4. A salátához meghámozzuk a bébi édesburgonyákat, karikákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. (Hamar megfő!) Amíg fő, elkészítetjük az öntetet.
  5. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt póréhagymát, a kapribogyót (a nagyobbakat felezve), a vékony karikákra vágott uborkát, a citrom levét, majd kicsit megsózzuk.
  6. Jól összekeverjük és ráöntjük a kihűlt édesburgonya szeletekre. Óvatosan forgassuk össze, majd hűtőben érleljük tálalásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vendéglátáshoz nagyon szeretem a hidegtálakat, az előre megsütött töltött húsokat, roládokat, amiket különböző salátákkal lehet tálalni, előre el lehet készíteni, így a vendéglátás napján nem csapnak össze fejünk felett a hullámok.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek