r
Nosalty Logó

Babkrémmel töltött gőzgombóc sajtmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Babkrémmel töltött gőzgombóc sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A babkrémhez

A sajtmártáshoz

Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A babkrémhez

A sajtmártáshoz

Összesen 3109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A babkrémhez

A sajtmártáshoz

Összesen 191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    364 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    106.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7923.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1535 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    2766 mg
  • Nátrium
    2798 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1893 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    4899 micro
  • β-crypt
    1454 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 3109 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A babkrémhez

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A gőzgombóc tésztájához a liszteket egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat, a joghurtot és a tojássárgáját. Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, és ezt is hozzáadva közepesen lágy tésztává dagasztjuk. Miután a tészta összeállt, jól kidolgozzuk, majd fél órát letakarva, langyos helyen kelesztjük. Miután megkelt, óvatosan átdolgozzuk, és még 20 percig kelesztjük.
  2. Míg a tészta pihen, addig elkészítjük a babkrémet. Ehhez a bacont ujjnyi csíkokra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a leöblített babot, a mustárt és a köményt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Villával vagy fakanállal nagyjából összetörjük a babot, és annyi vizet adunk hozzá, hogy krémszerű legyen. Utolsó lépésként belereszeljük a gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk az aprított rozmaringot. Miután összeforraltuk, félretesszük hűlni.
  3. Miután a tészta eleget pihent, lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval vagy egy vizespohár segítségével kiszaggatjuk.
  4. A kiszaggatott korongok közepébe 1-1 evőkanálnyi babkrémet teszünk, egy másik koronggal befedjük, és a szélét összenyomkodjuk.
  5. Egy fazékban vizet forralunk, és ha van, párolóbetétre, ha nincs, akkor egy szűrőbe helyezve a gombócokat a gőzben kb. 20 perc alatt készre gőzöljük.
  6. A mártáshoz a paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd láng fölött vagy a sütőben a grill alatt megsütjük. Miután megsültek, lefedve hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk, eltávolítjuk a csumájukat és a magokat.
  7. Lereszeljük a sajtot, mártásos edényben, pici vajon, lassú tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a paprikát, felöntjük a főzőtejszínnel, és botmixerrel pépesítjük, ízesítjük sóval, kevés fehérborssal, beforraljuk, és a babos gőzgombóccal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2205
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Ajánló

Fogyaszthatjuk meleg előéteként, de főételként is megállja a helyét. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel állandóan kísérletezem, próbálok új ízeket, illetve alapanyagokat párosítani, megtalálni a tökéletes fűszerezését egy-egy ételnek, így nem csoda, hogy ez az étel megszületett.  Nem mondom, hogy percek alatt el lehet készíteni, de nem bonyolult. Viszont nagyon finom! :-) Szerintem megér egy próbát.

Hozzávalók

A tésztához

A babkrémhez

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek