Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás bableves Kodak konyhájából

Káposztás bableves Kodak konyhájából
Káposztás bableves Kodak konyhájából
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a levesnek a receptjét a Nők Lapja Konyhában olvastam, és nagy örömömre sikerült elkészítenem. Nem csalódtam, az ízvilága pont olyan lett, mint amilyet vártam. Kicsit savanykás, mégis ízletes bablevest sikerült összehozni kb. 2 óra alatt. Az elején kicsit munkás, mire mindent összekészít az ember, de utána már csak főzni kell. Közben pedig van idő egy kis desszert elkészítésére. :-)  

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Friss kenyérrel kínálva lesz az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot 12 órával korábban áztassuk be, majd az áztatóvizet a felhasználás előtt 1-2 órával cseréljük ki.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát és a sertészsírt egy nagy fazékba tesszük, és meggyújtjuk alatta a gázt. Addig kavargatjuk a hagymát, míg a sertészsír el nem olvad.
  3. Beletesszük a fazékba a vízzel leöblített káposztát és a kockára vágott füstölt húst. Addig kavargatjuk, míg jól össze nem keveredik minden, ami a lábosban van.
  4. Ezt követi a 3 l víz, a lecsepegtetett bab, a 2 gerezd fokhagyma és a 6 db babérlevél. Nagylángon főzzük, míg el nem kezd forrni, majd közepes lángon szépen rotyogatjuk a levest 1 órán keresztül.
  5. Végül a krumplit, a sárga- és fehérrépát hozzáadva még fél órát főzzük. Közben borsozzuk, és ha íztelennek érezzük, tehetünk bele sót (bár a füstölt hús miatt nálam erre nem volt szükség). A főzés végén keverjük bele a tejfölt, miután a gázt elzártuk alatta.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 693
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves savanyú káposztával, savanyú káposztás bableves, füstölt húsos bableves savanyú káposztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

341
vöröshagyma 2 közepes db
disznózsír 2 ek
savanyú káposzta 60 dkg
sertéshús 40 dkg
víz 3 l
fejtett bab 40 dkg
burgonya 50 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 6 db
bors 0 ízlés szerint
tejföl 300 g