r
Nosalty Logó

Avokádóval és mozzarellával töltött paradicsom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Avokádóval és mozzarellával töltött paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött paradicsomhoz

A dresszinghez

A tálaláshoz

Összesen 224 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött paradicsomhoz

A dresszinghez

A tálaláshoz

Összesen 898 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött paradicsomhoz

A dresszinghez

A tálaláshoz

Összesen 63 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    190 micro
  • β-karotin
    2075 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 224 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1652.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    761 micro
  • β-karotin
    8302 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    4426 micro
Összesen 898 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1341 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A töltött paradicsomhoz

A dresszinghez

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltött paradicsomhoz

  1. Vágjuk le a paradicsom kalapját és kaparjuk ki a belsejét.
  2. A kalapot ne dobjuk ki, mert ez megy majd vissza a tetejére.
  3. Ízlés szerint adagoljuk egy turmixgépbe és turmixoljuk össze a fokhagymát, bazsalikomot, balzsamecetet, olajat és a fehérbort.
  4. Öntsuk az avokádó- és mozzarellakockákra a keveréket és keverjük össze, amíg teljesen bevonja az öntet.
  5. A keveréket töltsük a paradicsomokba, és 5 percre tegyük sütőbe.
  6. Fokhagymával vagy snidlinggel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7987
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 14.

Ajánló

Nagyon gyors vendégváró, könnyű vacsora vagy köretnek is nagyon jó egyszerű, könnyű húsok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt eredetileg nem kell megsütni,de én most megsütottem. Nem kell soká sütni, csak addig, amíg a sajt egy picit megolvad, ha valakinek van grill fokozat a sütőjén az még jobb.

Hozzávalók

A töltött paradicsomhoz

A dresszinghez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...