Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-kukoricás hal pennével

Tejszínes-kukoricás hal pennével
Tejszínes-kukoricás hal pennével
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, gyors, de különleges ebédet szerettem volna készíteni, sikerült. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Husi azt ajánlotta, hogy gombával is nagyon finom lenne, de ezt ráhagyom.:) Hátha lesz vmi újabb finom recept...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztának rakhatunk fel vizet főni, majd miután kész, egy kis olajat öntünk rá (ne ragadjon össze), kevergetjük, majd bazsalikommal ízesítjük.
  2. A szósz elkészítése: egy kis olajon megdinszteljük a felaprított hagymát.
  3. Miután a halat felaprítjuk, a paradicsomos szósszal együtt a serpenyőbe helyezzük.
  4. Majd mehet bele a főtőtejszín, kukorica, fűszerezhetjük (én egy kis sót és bazsalikomot tettem bele).
  5. Végezetül sűríthetjük kicsit, egy csapott ek liszt és víz egyvelegével, persze csomómentesre keverve, reszelünk rá sajtot a végén, majd várjunk, míg egybe fő, 2-3 perc, és tálalható is. :)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 464
elküldve: 3
receptkönyvben: 194
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kari-Husi

Mióta szakács: 2012.05.16.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

halas tészta, makrélafilés-kukoricás tészta, tejszínes tészta hallal és kukoricával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Khain
Khain Tue, 2014-11-11 02:30

Nagy pirospont a recept kitalálójának! Elképesztően finom lett - bár egy kicsit csavarnom kellett rajta, mert mások voltak itthon... Nem konzerv hal, hanem egész füstölt makréla, apró cafatokra szedve, és mivel nem volt szaftja, ezért kevés ketchuppal és pár szerm paradicsom belével kevertem be. Egész jól kijött minden fűszer, illetve még egy kevés fehérborsot, durván őrölt feketét, meg egy félcsipetnyi majorannát is tettem bele. Jó döntés volt, javaslom így is kipróbálni!

Karihusi
Kari-Husi / Karihusi Sat, 2013-01-26 21:34

Jelentem, ma elkészítettem olajos hallal is, viszont az olajat leöntöttem róla, illetve beleraktam 3 kicsi brokkoli rózsát is, a végén sajtot reszeltem rá : )

338
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
főzőtejszín 2 dl
csemegekukorica 140 g
makréla 175 g
finomliszt 1 csapott ek
víz 1 dl
trappista sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
penne 0.5 dkg