Aszpikos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az aszpikhoz
-
100g víz0 kcal
-
25g ecet5 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g sárgarépa3 kcal
-
5g fehérrépa3 kcal
-
16g zeller6 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
A tortához
-
24g főtt tojás37 kcal
-
2 kcal
-
24g kápia paprika5 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
15g sonka21 kcal
-
10 kcal
-
15g szalámi74 kcal
-
15g sajt53 kcal
Összesen
229
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az aszpikhoz
-
1000g víz0 kcal
-
250g ecet45 kcal
-
250g kovászosuborka-lé0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
A tortához
-
240g főtt tojás372 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
150g franciasaláta alap96 kcal
-
150g szalámi740 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
2262
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Az aszpikhoz
-
32.7g víz0 kcal
-
8.2g ecet1 kcal
-
8.2g kovászosuborka-lé0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g sárgarépa1 kcal
-
1.5g fehérrépa1 kcal
-
5.2g zeller2 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
A tortához
-
7.9g főtt tojás12 kcal
-
2.6g csemegeuborka1 kcal
-
7.9g kápia paprika2 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
4.9g sonka7 kcal
-
4.9g franciasaláta alap3 kcal
-
4.9g szalámi24 kcal
-
4.9g sajt17 kcal
Összesen
75
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 844.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 557 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 195.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 251 micro
-
β-karotin 1144 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
229
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.1 g
Zsír
-
Összesen 140 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8448.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 1323 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1264 mg
-
Nátrium 5574 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1959.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1923 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 336 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 827 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 766 mg
-
Retinol - A vitamin: 825 micro
-
α-karotin 2515 micro
-
β-karotin 11440 micro
-
β-crypt 988 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3635 micro
Összesen
2262
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
Az aszpikhoz
-
1 l víz
-
2.5 dl ecet
-
2.5 dl kovászosuborka-lé
-
2 db babérlevél
-
10 szem bors
-
1 db sárgarépa
-
0.5 db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
5 db lapzselatin
A tortához
-
4 db főtt tojás
-
2 közepes db csemegeuborka
-
15 dkg franciasaláta alap
Elkészítés
Az aszpikhoz
- Az aszpikhoz minden hozzávalót egy magas edénybe teszünk, ésaddig hagyjuk főni, amíg a zöldségek megpuhulnak. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
- A zselatint elkészítjük az utasítás szerint a leszűrt lével.
- Egy tortaformát vízzel kiöblítünk, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. A forma aljába merünk egy keveset a zselatinos léből, és betesszük a hűtőbe dermedni.
- Amikor megkötött, rétegezzük: tojás, uborka, kápia, petrezselyemzöld.
- Óvatosan rámerjük az aszpikot, és betesszük a hűtőbe megkötni.
- A következő réteg a sonka, amelyet megtöltöttünk a salátával, majd felgöngyöltünk. Rétegezzük: töltött sonka, száraz szalámi.
- Újra aszpikot öntünk rá, és hagyjuk megkötni.
- A következö réteg szeletelt sajt és a zöldségek.
- Az egészet leöntjük a maradék aszpikkal, és 24 órára a hűtőbe tesszük megkötni. Másnap ízlés szerint fogyasztjuk.
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 21600
- Feltöltés dátuma: 2011. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Ezt egy szlovák oldalon találtam, amikor a szilveszteri hidegtálakat kerestem. Nagyon ötletesnek találtam, így elkészítettem. Nagyon finom. Igaz, egy picit macerás, de az íze kárpótolja a munkánkat.