r
Nosalty Logó

Aszpikos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Aszpikos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az aszpikhoz

A tortához

Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az aszpikhoz

A tortához

Összesen 2262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az aszpikhoz

A tortához

Összesen 75 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8448.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1323 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    5574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1959.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    827 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    825 micro
  • α-karotin
    2515 micro
  • β-karotin
    11440 micro
  • β-crypt
    988 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3635 micro
Összesen 2262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Az aszpikhoz

A tortához

Elkészítés

Az aszpikhoz

  1. Az aszpikhoz minden hozzávalót egy magas edénybe teszünk, ésaddig hagyjuk főni, amíg a zöldségek megpuhulnak. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint a leszűrt lével.
  3. Egy tortaformát vízzel kiöblítünk, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. A forma aljába merünk egy keveset a zselatinos léből, és betesszük a hűtőbe dermedni.
  4. Amikor megkötött, rétegezzük: tojás, uborka, kápia, petrezselyemzöld.
  5. Óvatosan rámerjük az aszpikot, és betesszük a hűtőbe megkötni.
  6. A következő réteg a sonka, amelyet megtöltöttünk a salátával, majd felgöngyöltünk. Rétegezzük: töltött sonka, száraz szalámi.
  7. Újra aszpikot öntünk rá, és hagyjuk megkötni.
  8. A következö réteg szeletelt sajt és a zöldségek.
  9. Az egészet leöntjük a maradék aszpikkal, és 24 órára a hűtőbe tesszük megkötni. Másnap ízlés szerint fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21600
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt egy szlovák oldalon találtam, amikor a szilveszteri hidegtálakat kerestem. Nagyon ötletesnek találtam, így elkészítettem. Nagyon finom. Igaz, egy picit macerás, de az íze kárpótolja a munkánkat.

Hozzávalók

Az aszpikhoz

A tortához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...