r
Nosalty Logó

Aszaltszilva-krémleves fahéjas habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Aszaltszilva-krémleves fahéjas habbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A habhoz

Összesen 841 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A habhoz

Összesen 3369 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A habhoz

Összesen 154 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    388 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 841 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    666 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1552.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1801 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    422 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 3369 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A habhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A vörösbort egy lábasban felforraljuk a fűszerekkel, a narancs levével és reszelt héjával, a citrom levével és reszelt héjával és a mézzel.
  2. Felöntjük fél liter vízzel, hozzáadjuk az aprított aszalt szilvát a levével együtt, és 10-15 percig lefedve főzzük. Az idő leteltével kihalásszuk a fahéjakat és a szegfűdarabkákat, majd botmixerrel pürésítjük.
  3. 4 dl habtejszínhez adunk egy merőkanálnyi levest, elkeverjük, majd az egészet visszacsurgatjuk a lábasba. Alacsony lángon további 5 percig főzzük, majd lehűtjük.
  4. A maradék habtejszínt egy csipet sóval, porcukorral és a habfixálóval keményre verjük, majd egy-egy evőkanálnyi habbal tálaljuk a levest, és megszórjuk fahéjjal.
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3831
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus, mégis különleges karácsonyi leves, melynek méltó helye van a szépen terített asztalon.

Hozzávalók

A leveshez

A habhoz

Címlapról ajánljuk