Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzás szamóca-krémleves

Bodzás szamóca-krémleves
Bodzás szamóca-krémleves
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden adott volt ehhez a leveshez. Friss szamóca nagyanyótól, finom házi bodzaszörp, adta magát, hogy ezeket össze kell kutyulni és csinálni valami finomat belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre.
  2. A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre, majd hozzáadjuk a habtejszínt, a bodzalevet, a vaníliás cukrot (én 2 buorbon vaníliásat és 5 simát szoktam hozzáadni, de ez mindenkinek ízlés dolga) és annyi tejet, amennyit elbír a turmixunk, majd ezt is egyenletesre turmixoljuk.
  3. Egy nagy tálba öntjük a kész levest. (Én szeretem leszűrni ilyenkor, hogy a kis szamócamagok ne kerüljenek a levesbe.)
  4. Hozzáadjuk a megmaradt tejet, kóstolunk, és cseppentünk bele pár csepp citromot.
  5. Betesszük a hűtőbe, és hagyjuk jól lehűlni.
  6. Tálalás előtt a félretett szamócákat felkarikázzuk, és belekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 894
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

mani

Mióta szakács: 2011.07.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

szamócaleves bodzaszörppel, édes krémes szamócaleves főzés nélkül

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

389
eper 30 dkg
tej 1 l
habtejszín 2 dl
gyümölcslé 1 dl
citromlé 3 csepp
vaníliás cukor 7 csomag