r
Nosalty Logó

Őszi almakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Őszi almakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 315 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 1255 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A tetejére

Összesen 85 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 315 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2570 micro
  • β-crypt
    663 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1255 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 85 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tetejére

Elkészítés

A leveshez

  1. Az őszibarackbefőttet levével együtt egy lábosba tesszük.
  2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházukat eltávolítva apró kockákra vágjuk, majd az őszibarackhoz adjuk.
  3. A gyümölcsöket elkezdjük főzni, hozzáadjuk a fél citrom kifacsart levét, valamint a vaníliarúd kikapart belsejét és a vaníliás cukrot.
  4. Ha a gyümölcsök szépen megfőttek, megkóstoljuk, és szükség esetén korrigáljuk az ízeket (lehet hozzá tenni még esetleg mézet, kis barna cukrot, citromot, fahéjat, szegfűszeget, ki-mit gondol jónak saját ízlése szerint).
  5. Miután elértük az elégséges ízhatást, lehúzzuk a tűzről a gyümölcsös szószt, és kissé lehűtjük, hogy kisvártatva pürésíteni tudjuk botmixerrel.
  6. Miután alaposan összedolgoztuk a gyümölcsöket egymással, a lével és a fűszerekkel, újra alágyújtunk, és hozzáadjuk a joghurtot és az ízlés szerinti állag eléréséhez szükséges tejet.
  7. Összerottyantjuk, majd egy utolsó kóstolás következik (itt még korrigálhatunk, ha szükséges - a fenti módszerekkel), azt követően pedig alaposan kihűtjük.
  8. Hidegen tálaljuk, durvára vágott mandulával és kókuszchipsszel a tetején.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4511
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Ajánló

Akár hideg előételként, akár desszertként (mint gyümölcsös pohárkrém, ekkor némi tejszínhabbal is megkoronázhatjuk) kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Gyümölcslevesre fájt a fogam, de ősz lévén és friss gyümölcsök híján nem akartam mirelitekből elkövetni, ezért anya házi befőttje és egy-két szép, piros alma esett áldozatul.:-)

Hozzávalók

A leveshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.