Nosalty Logó

Viktória szelet Inom konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Viktória szelet Inom konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 898 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 5382 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 189 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 898 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    240 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5024.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.3 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 5382 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,és három lapot sütünk belőle.
  2. Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük,kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretesszük, majda cukorral megpároljuk, fahéjjal ízesítjük, hűtjük.
  3. A mascarponéhoz keverjük az almalevet, ízesítjük a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal, majd a kemény habbá vert tejszínt hozzákeverjük.
  4. A lapokat megtöltjük. Az első lapra kenjük az almát, rátesszük a második lapot, erre kenjük a mascarponés krém háromnegyedét, majd befedjük a harmadik lappal.
  5. A maradék krémet a tészta tetejére simítjuk, reszelt csokoládéval díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk puhulni egy éjszakát, csak másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 52310
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

A sütemény alapötlete egy pohárkrém volt. Az alkotóelemek mindegyike a család kedvence, így lett "kikísérletezve" maga a sütemény. Bevallom, ez életem első ilyen próbálkozása, s nagyon jól sikerült. Igazi győzelem, így aztán a leánykámról kapta a nevét. Remélem, másnál is sikert fog aratni!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Fincsi, guszta, mentve, köszönöm. :)

"Inom"

Köszönöm, kedves Éva-Anyóca, kellemes ünnepet,sok locsolót! :)

Zsuzsamama56

Csodálatos ízélmény,hamarosan elkészítem.Gratulálok,és sok sikert!

"Inom"

Remélem, visszajelzel majd! Köszönöm!

Zsuzsamama56

Csak gratulálni tudok neked kedvesem!További jó sütést,és finom recepteket!

"Inom"

Köszönöm kedves zsuzsamama, miután elolvastam hozzászólásod, kíváncsivá tettél. Meglepett nagyon az eredmény, nem számítottam rá! De örülök :)

b_szilvia

Szeretném megsütni, de el?tte megkérdezném, hogy nem ázik el a tészta 1 nap alatt az almától? Válaszod el?re is köszönöm: Szilvi

"Inom"

Szia Szilvi! Az egész titka az, hogy az almát teljesen , úgymond zsírjára párolod, magyarul elf?zöd a levét. Akkor biztosan nem ázik el, de egy pici nedvesség meg kell ahhoz, hogy a tészta megpuhuljon.Jó sütögetést,remélem tudtam segíteni. Üdv: Era.

Szeva

Gratulálok a gy?ztes süteményedhez. Ez dupla öröm Neked. Egyszer a kreáció, aztán pedig az els? helyezés. További sikeres ihletet! Üdv: Éva

"Inom"

Nagyon szépen köszönöm! ( sajnos azóta sem volt ilyen ihletem, még azt gyakorolnom kell... :) ) Era.

kackac

Kedves Inom! Az alma párolásáról érdekl?dnék, hogy jól értem-e. A kinyomkodott almareszeléket beteszem egy edénybe, megszórom a cukorral és a fahéjjal, azután addig keverem-melengetem, míg szinte száraz nem lesz? El?re is köszi. :)

"Inom"

Szia, kedves kackac! Majdnem jól értelmezed! :) Az almát ízesíted a cukorral, s addig párolod, míg a leve elf?. Fahéjjal ezután ízesíted! Remélem, tudtam segíteni! Üdv: Era.

kackac

Köszönöm! Szombaton sütöm :)

"Inom"

Most olvasom...Hogy sikerült? Bírom a kritikát! :)

kackac

Nincs szükséged rá! :) A tésztához ugyan nekem kellett egy kis víz, hogy összeálljon, de egyébként semmi gond nem volt, és nagyon-nagyon finom süti lett bel?le. Jól gondoltam, hogy ez is a visszafogott, kifinomult ízvilágú sütik táborát er?síti úgy, hogy pusztán az állaga, az, hogy szétomlik, elolvad a szájban, is szinte esztétikai kategória. Finom süti, na. :)

"Inom"

:) Hát erre nem számítottam, köszönöm, nagyon aranyos vagy! Azt is köszönöm, hogy visszajeleztél! Örülök, hogy ízlett!

kicsivik

A h?t?ben puhul. Már sülés közben annyira jó illatok terjengtek a lakásban, hogy verekedés lesz az els? szeletért. :-) Ami mellesleg engem illetne, hiszen engem is Viktóriának hívnak, ráadásul ma van a névnapom.

"Inom"

Nos , Isten éltessen, kedves Viktória! Az én nagyobbik lánykám is e szép név visel?je, de ezt leírtam a sütinél, róla kapta a nevét! :) Remélem nem csak az illatokkal leszel elégedett! Köszönöm a visszajelzésed, Áldott Karácsonyt kívánok Neked / Nektek! Üdv: Era.

kicsivik

Nagyon köszönöm a jókívánságokat! A süti nagyon-nagyon finom volt, annak ellenére, hogy figyelmetlenségb?l az almához kevertem a tejszínt. Ez kicsit rontott a külalakon és a szeletelhet?ségen, de az ízélmény így is fantasztikus volt. Kívánok Neked és családodnak sikerekben és örömökben gazdag, áldott új esztend?t! Üdv: Viki

"Inom"

Köszönöm szépen, Nektek is a legszebbeket kívánom! Örülök, hogy ízlett a süti, és köszönöm, hogy megosztottad velem!A tejszínes alma pedig egy remek ötlet...:) Talán kreálok egy másik sütit? Hm...

kicsivik

:-)))

helena26

Nagyon szép a sütemény, almával,mascarponeval isteni lehet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek