r
Nosalty Logó

Viktória szelet Inom konyhájából

"Inom"
Viktória szelet Inom konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

898
Kalória
13.5g
Fehérje
124.5g
Szénhidrát
40g
Zsír
248g
Víz
106.5g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
65.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 898 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 5382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 898 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    240 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5024.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    747.3 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    823 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 5382 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,és három lapot sütünk belőle.
  2. Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük,kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretesszük, majda cukorral megpároljuk, fahéjjal ízesítjük, hűtjük.
  3. A mascarponéhoz keverjük az almalevet, ízesítjük a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal, majd a kemény habbá vert tejszínt hozzákeverjük.
  4. A lapokat megtöltjük. Az első lapra kenjük az almát, rátesszük a második lapot, erre kenjük a mascarponés krém háromnegyedét, majd befedjük a harmadik lappal.
  5. A maradék krémet a tészta tetejére simítjuk, reszelt csokoládéval díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk puhulni egy éjszakát, csak másnap szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35

A sütemény alapötlete egy pohárkrém volt. Az alkotóelemek mindegyike a család kedvence, így lett "kikísérletezve" maga a sütemény. Bevallom, ez életem első ilyen próbálkozása, s nagyon jól sikerült. Igazi győzelem, így aztán a leánykámról kapta a nevét. Remélem, másnál is sikert fog aratni!

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...