Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Böbe-féle puncsos

Böbe-féle puncsos
Böbe-féle puncsos
66 perc / előkészület: 30 perc sütés: 36 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nagy süteménykönyv (http://bookline.hu/product/home.action?id=52248&type=22) rengeteg finom süti receptjével van tele. Ez a puncsos süti nagyon jónak tűnt, így a szülinapomra megsütöttem. Kis változtatással: két lapnak sütöttem, azokból két körlapot kivágtam, és a maradék került a töltelékbe. Így lett szülinapi torta. Mivel több mint a harmada került a töltelékbe, több tejjel készült a krém. Rum helyett pedig a saját Rumtopfomból tettem bele egy kicsit. Mindenkinek nagyon ízlett!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy a tészta megszívja magát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán 3 darab, kb. 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, egyenként kb. 12 percig sütjük.
  3. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a tejes masszához adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük.
  4. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral kb. 4-5 percig tovább verjük. A tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk.
  5. Villával megcifrázzuk, és a hűtőben dermedni hagyjuk.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 224
elküldve: 3
receptkönyvben: 294
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilian

Mióta szakács: 2010.03.21.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

puncsos süti, emeletes puncsos, rumos-lekváros szelet

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-02 17:59

Nagyon finom lett, jöhet a következő kipróbálandó......!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-30 19:26

Hogy érted pontosan, hogy 3-3 evőkanál rum? 3 a krémbe.....
Köszi a választ!!!! BÚÉK!!! Mindenkinek!!

Lilian
Lilian / Lilian Thu, 2010-12-30 21:33

Jaj! Bocsi, rum csak a krémbe kerül. Mindjárt javítom a receptet. Köszi, hogy észrevetted. B.U.É.K.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-31 08:53

Köszönöm a gyors választ, ma meg is csinálom!!!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2010-12-26 02:10

De jo nosztalgiazni! Mi ezt Kati-szeletnek hivjuk es regen, kiskorunkban, a tesokam nevapjara keszult, aki Katica:-))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-25 19:45

Ilyet már csináltam, isteni finom és jó süti! Szerintem nem is túl kacifántos az elkészítése. Mindenkinek ajánlom, nem lehet megállni az evésével...

Lilian
Lilian / Lilian Tue, 2010-12-28 19:47

Valóban nagyon finom süti, nekem csak a tészta szokott nehézséget okozni. A recept szerint lisztezett deszkán kell kinyújtani, viszont ez nagyon sok hozzáadott lisztet jelentene szerintem. Én inkább kivajazott, és sütőpapírral bélelt tepsibe szoktam beletapicskolni. Viszont ez a tészta szimpla keksznek is megsüthető szerintem, annyira finom!

klepcsa
hugom / klepcsa Thu, 2010-12-30 14:27

Ha nem tudod kinyújtani a tésztát tedd 2 folpak közé úgy könnyebb,vagy a tepsi hátán nyújtsd ki.
B:Ú:É:K

631
finomliszt 50 dkg
sütőpor 12 g
vaj 25 dkg
cukor 20 dkg
tojássárgája 2 db
tej 1.5 dl
tej 3 dl
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
rum 3 ek
sárgabaracklekvár 3 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg