r
Nosalty Logó

Vienetta vanília krémmel

Iluska
Vienetta vanília krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztalapok

Vaníliás krém

969
Kalória
19.3g
Fehérje
120g
Szénhidrát
44.8g
Zsír
52.4g
Víz
326.7g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
64.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztalapok

Vaníliás krém

Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztalapok

Vaníliás krém

Összesen 5811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztalapok

Vaníliás krém

Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    268.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8728 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    2423 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    3413 mg
  • Nátrium
    2218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    720.2 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2454 micro
Összesen 5811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

Tésztalapok

  1. A tésztához az első 4 anyagot összekeverjük alaposan, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk. A végén a tojásfehérjéből felverjük a habot, majd adjuk hozzá, óvatosan forgassuk bele.
  2. Egy 35x22 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk, és 5 lapot sütünk belőle.(Vagy egy gáztepsi közepére mérjük a méretet, és ott sütjük meg!)Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd pár perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni !
  3. Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel, és minden sorra olvasztott csokoládét (amit kókuszzsírral gőz fölött olvasztottunk) csurgatunk.
  4. Tetejét is bekenjük a krémmel, és csokoládéval is tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hidegen tartjuk. Azután szeletelhetjük, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!

Vaníliás krém

  1. Egy lábasba 4 dl tejet öntünk, elkeverjük benne a cukrot, és felforraljuk. Egy külön tálban a megmaradt, hideg tejhez (2 dl) hozzáadjuk a tojássárgáját, apránként a lisztet, és csomómentesre keverjük. Lassan hozzáöntjük ezt a forró tejhez. Mérsékelt tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük.(ne forraljuk!)
  2. A végén hozzáadjuk a vaníliaaromát, amivel jól elkeverjük.
  3. Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel, és minden sorra olvasztott csokoládét (amit kókuszzsírral gőz fölött olvasztottunk) csurgatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22

Különleges desszert, amelynek minden egyes szeletében ropogós csokoládérétegek találkoznak, a lágy vaníliás krémmel. Nem csak ízben finom, szerintem látványban is ott van....... :-))

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...