r
Nosalty Logó

Vienetta vanília krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Vienetta vanília krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztalapok

Vaníliás krém

Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztalapok

Vaníliás krém

Összesen 5811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztalapok

Vaníliás krém

Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    268.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8728 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    2423 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    3413 mg
  • Nátrium
    2218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.2 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    772 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2454 micro
Összesen 5811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tésztalapok

Vaníliás krém

Elkészítés

Tésztalapok

  1. A tésztához az első 4 anyagot összekeverjük alaposan, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk. A végén a tojásfehérjéből felverjük a habot, majd adjuk hozzá, óvatosan forgassuk bele.
  2. Egy 35x22 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk, és 5 lapot sütünk belőle.(Vagy egy gáztepsi közepére mérjük a méretet, és ott sütjük meg!)Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd pár perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni !
  3. Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel, és minden sorra olvasztott csokoládét (amit kókuszzsírral gőz fölött olvasztottunk) csurgatunk.
  4. Tetejét is bekenjük a krémmel, és csokoládéval is tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hidegen tartjuk. Azután szeletelhetjük, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!

Vaníliás krém

  1. Egy lábasba 4 dl tejet öntünk, elkeverjük benne a cukrot, és felforraljuk. Egy külön tálban a megmaradt, hideg tejhez (2 dl) hozzáadjuk a tojássárgáját, apránként a lisztet, és csomómentesre keverjük. Lassan hozzáöntjük ezt a forró tejhez. Mérsékelt tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük.(ne forraljuk!)
  2. A végén hozzáadjuk a vaníliaaromát, amivel jól elkeverjük.
  3. Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel, és minden sorra olvasztott csokoládét (amit kókuszzsírral gőz fölött olvasztottunk) csurgatunk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2622
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 23.

Ajánló

A díszítésnek csak a fantázia szab határt, én ezt találtam ki rá!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különleges desszert, amelynek minden egyes szeletében ropogós csokoládérétegek találkoznak, a lágy vaníliás krémmel. Nem csak ízben finom, szerintem látványban is ott van....... :-))

Hozzávalók

Tésztalapok

Vaníliás krém

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...