r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött szűzérme

8zsuzsa8
Aszalt szilvával töltött szűzérme
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1179
Kalória
39.9g
Fehérje
167.2g
Szénhidrát
42g
Zsír
279.1g
Víz
141.5g
Koleszterin
18.6g
Élelmi rost
97.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1003 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3677.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.3 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    558.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    285 micro
  • β-karotin
    2005 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 2355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kisebb edényben kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kétféle hagymát a szalonnához adjuk, és kis lángon üvegesre pároljuk.
  2. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, a hagymához adjuk. Felöntjük a borral, beletesszük a fenyőmagot, és a húsleveskockát. Addig főzzük, amíg sűrű és puha nem lesz (kb. 15 perc).
  3. A húst éles késsel felvágjuk, hogy téglalap formát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, de csak az egyik oldalát. A másik oldalát megkenjük a hagymás-szilvás keverékkel. Felgöngyöljük, cérnával szorosan megkötözzük.
  4. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, megforgatjuk benne a hústekercset. Amikor már minden oldalát kissé megkapta, kevés vizet öntünk alá (esetleg borral). Mellé tesszük a maradék tölteléket, a zöldfűszereket. Lassú tűzön fél órát pároljuk. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  5. Vegyük ki a hústekercset, tegyük deszkára. Fejtsük le a kötözőzsineget. Hagyjuk állni néhány percet, azután szeleteljük fel. Tört krumplival, párolt zöldséggel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Előre elkészíthető a hústekercs, tálalás előtt csak át kell melegíteni. A háziasszonynak nem kell a konyhában tölteni az idejét, hanem a vendégekkel foglalkozhat. Most vajas törtkrumplit és párolt brokkolit készítettem mellé. Mivel az unokáim nyavajognak minden olyan étellel, amelyik darabos, a kedvükért a tölteléket elmixeltem. Így egy kicsit folyósabb lett  -  finomabb lett a szaftja, mert sok kifolyt belőle.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...