Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás marha tagine

Aszalt szilvás marha tagine
Aszalt szilvás marha tagine
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam ezt a receptet egy blogon. Mivel érdekel az arab konyha, kipróbáltuk, és azóta már többször is elkészítettük. Nagyon szeretjük mindannyian.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kuszkusz vagy pita helyett mi rizzsel, krumpligombóccal tálaljuk.
Igazi tunéziai tagine-ban készítjük el.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Olajon kicsit megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot, és óvatosan karamellizáljuk. 
  2. Hozzáadjuk a fűszereket (kömény, fahéj, gyömbér).
  3. A marhahúst felkockázzuk, a hagymához adjuk, és jól átpirítjuk minden oldalát.
  4. Az aszalt szilvákat félbevágjuk, és hozzáadjuk a marhahúshoz. Kevés (1-1,5 dl) vízzel felöntjük, lassú hőfokon pároljuk. Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hogy jó sűrű szaftot kapjunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 8 635
elküldve: 4
receptkönyvben: 89
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

hozitus

Mióta szakács: 2011.04.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

párolt marhahús aszalt szilvával, arab marha tagine

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fakohaj
fakohaj Wed, 2014-07-23 15:19

Köszönöm a receptet! Ez az új kedvencünk. Igaz csak egy sima mély falú serpenyőben készült, és mivel itt vidéken nem lehet római köményt kapni, csak sima köménnyel, de így is nagyon finom lett. Legközelebbre azért megpróbálok megfelelő fűszert beszerezni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-11-20 21:43

Lányok nem kell költségbe verni magatokat.Az edényre alufóliából tekertek kúp szerű sapkát,a tetejére kicsi lyukat vágtok,és kész a tagine.Sok sikert.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-04-22 10:33

Kedves villers!
Köszönöm a segítségedet, sajnos Ikeába nem igazán fogok a közeljövőben eljutni, de valahogy próbálok ilyen edényt beszerezni, nagyon megmozgatta a fantáziámat ez a recept.
Köszönöm szépen.:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-04-22 10:32

Kedves hozitus!

Igen, gondoltam ,hogy arra fele lehet ilyesmi főzőalkalmatosságot lelni, sok főzős műsorban láttam, de hogy ide a mi kis országunkba hol, és hogy kerül, az kérdésessé tette ennek az ételnek az elkészítését.Köszönöm kedves válaszodat, maga az edény is nagyon gyönyörű, ezt azért be kell vallani, és ha már guszta az edény, akkor az étel is, jó alapokból, jókedvvel és jó szívvel készítve, csak finom lehet.:-))))))
Elhiszem hogy ez Nálatok tényleg bevált és finom recept.:-))))
Köszönöm az elérhetőségi hely megadását:-)))
Sajnos IKEA nálunk nincs, ahol meg van, oda na, nem igen jutok el,sajnos.:-(((((
Ezért az általad adottal, fogok operálni.:-)))
Nagyon szép napot kívánok, kellmes húsvéti ünnepeket, és sok locsolkodót.:-)))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-04-21 11:26

Kedves hozifus!

A recepted tetszik.:-)))
Már csak ilyen edényt kellene beszereznem,de sürgősen,de hol?? :-)))
Köszi, elmentve a recept.:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

hozitus
hozitus / hozitus Fri, 2011-04-22 08:50

Szia!

A tagine-t a belinkelt tunéziai kerámiákat forgalmazó webáruházban (http://terra-tun.eu) is beszerezheted. Ez eredeti, Tunéziában, kézzel készített tagine.

Valóban klassz recept, mi tényleg nagyon szeretjük!

645
marhahús 1 kg
aszalt szilva 25 dkg
római kömény 5 teáskanál
fahéj 1.5 tk
gyömbér 2 tk
vöröshagyma 3 nagy fej
cukor 4 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
víz 1.5 dl