adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
80 dkg csontos sertéskaraj
-
1.3 dl napraforgó olaj
-
2 nagy fej fehér hagyma
-
20 dkg aszalt sárgabarack
-
2 dl fehérbor
-
10 dkg vaj
-
2 kávéskanál borókabogyó
-
1.5 dl szárnyas alaplé
-
1 teáskanál só
874
Kalória
33.9g
Fehérje
39.9g
Szénhidrát
61.8g
Zsír
236.4g
Víz
157.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
30.5g
Cukor
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
200g csontos sertéskaraj255 kcal
-
28g napraforgó olaj244 kcal
-
85g fehér hagyma31 kcal
-
121 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
38g szárnyas alaplé3 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
874
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
800g csontos sertéskaraj1020 kcal
-
111g napraforgó olaj977 kcal
-
340g fehér hagyma124 kcal
-
200g aszalt sárgabarack482 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
150g szárnyas alaplé11 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
3495
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
54 kcal
-
5.8g napraforgó olaj51 kcal
-
17.8g fehér hagyma6 kcal
-
10.5g aszalt sárgabarack25 kcal
-
10.5g fehérbor9 kcal
-
5.2g vaj38 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
7.9g szárnyas alaplé1 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összesen
184
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 61.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1393.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 797 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 236.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
874
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.4 g
Zsír
-
Összesen 247.1 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5575.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1546 mg
-
Nátrium 3189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 159.4 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 945.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1056 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 409 mg
-
Retinol - A vitamin: 683 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4487 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
3495
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
184
kcal
Elkészítés
- A karajszeleteket besózzuk, vastagfalú serpenyőben kevés olajon (1 dl) mindkét oldalát 5-5 perc alatt megsütjük. Ha nem találjuk elég puhának a húst, kb. 1 dl vizet önthetünk alá, amivel addig pároljuk, míg puha nem lesz, aztán zsírjára sütjük.
- A hagymát félbe, majd kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk.
- Az aszalt barackot csíkokra szeljük.
- A hagymát 2 ek olajon és a vaj felén üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a borókabogyót.
- Amikor a hagyma elkészült, hozzáadjuk az aszalt barackot, felöntjük a borral és az alaplével, kb. 10 percig összeforraljuk.
- Ezt követően levesszük a tűzről, és a maradék 5 dkg vajat belekeverjük a raguba.
- Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a ragut.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 30 p
A recept öcsémtől származik, aki már többször készítette, és javasolta, hogy próbáljam ki. Persze a receptet fejből diktálta, és utólag derült ki, hogy nem jól emlékezett, és borókabogyó helyett 1 mk koriandermag van az eredeti receptben. Nem tudom, hogy ízben ez jelentős különbség-e, szerintem borókabogyóval is nagyon kellemes ízű ragu kerekedett.