r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackos karaj

Muci
Aszalt sárgabarackos karaj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

874
Kalória
33.9g
Fehérje
39.9g
Szénhidrát
61.8g
Zsír
236.4g
Víz
157.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
30.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1393.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 874 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    247.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5575.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1546 mg
  • Nátrium
    3189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    945.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    683 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4487 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 3495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket besózzuk, vastagfalú serpenyőben kevés olajon (1 dl) mindkét oldalát 5-5 perc alatt megsütjük. Ha nem találjuk elég puhának a húst, kb. 1 dl vizet önthetünk alá, amivel addig pároljuk, míg puha nem lesz, aztán zsírjára sütjük.
  2. A hagymát félbe, majd kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk.
  3. Az aszalt barackot csíkokra szeljük.
  4. A hagymát 2 ek olajon és a vaj felén üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a borókabogyót.
  5. Amikor a hagyma elkészült, hozzáadjuk az aszalt barackot, felöntjük a borral és az alaplével, kb. 10 percig összeforraljuk.
  6. Ezt követően levesszük a tűzről, és a maradék 5 dkg vajat belekeverjük a raguba.
  7. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a ragut.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A recept öcsémtől származik, aki már többször készítette, és javasolta, hogy próbáljam ki. Persze a receptet fejből diktálta, és utólag derült ki, hogy nem jól emlékezett, és borókabogyó helyett 1 mk koriandermag van az eredeti receptben. Nem tudom, hogy ízben ez jelentős különbség-e, szerintem borókabogyóval is nagyon kellemes ízű ragu kerekedett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...