r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-fetás csirketekercs sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vivienn
Aszalt szilvás-fetás csirketekercs sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Mártás

Összesen 917 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Mártás

Összesen 3670 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Mártás

Összesen 164 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2438.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 917 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.2 g

Zsír

  • Összesen
    215 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9753.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2220 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2627 mg
  • Nátrium
    4323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1037 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 3670 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Hús

Mártás

Elkészítés

Hús

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk.
  2. Egy alufóliára sorba rendezzük a baconszeleteket, erre a húst, az aszalt szilvát és a csíkokra vágott fetát. A fólia segítségével szorosan feltekerjük, majd kivajazott tepsibe tesszük. Mellédobáljunk hagymát cikkekre vágva, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, majd megöntözzük 2-3 dl vörösborral.
  3. Először alufólia alatt sütjük, hogy megpuhuljon, 30-40 percig, attól függően, milyen vastag lett a tekercs, majd fólia nélkül pirítjuk kb. 20 percig.

Mártás

  1. Közben a mártáshoz odatesszük a vajat, ha felolvadt, rátesszük a lisztet, csomómentesre keverjük, ha egy kis színt kapott, mehet bele a tej. Lassú tűzön besűrítjük, fűszerezzük, majd belereszeljük a sajtot. Ha elolvadt, készen is van.
  2. Rizzsel, sült krumplival is isteni, de a hús mellé dobálhatunk akár burgonyagerezdeket is köretként. A húst szeletekre vágjuk, a mártással leöntve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 619
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvás-fetás csirketekercs sajtmártással
Vivienn 2 recept

Hozzávalók

Hús

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek