r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkerolád

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zöldséges csirkerolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Összesen 345 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Összesen 2065 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Összesen 177 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2318 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 345 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3732.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    1216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    748 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2109 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13910 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 2065 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    448 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Elkészítés

Húsroládhoz

  1. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott sárgarépát és zellerszárat is. Elég 2-3 percig pirítani, hogy ne puhuljon meg teljesen, hanem roppanós maradjon.
  2. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a tönkölylisztet, kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és felengedjük a tejszínnel. Addig kavargatjuk, míg besűrűsödik és elválik az edény falától (gyakorlatilag besamelt készítünk). Kevés szerecsendiót is reszelhetünk rá.
  3. A húst durvára daráljuk. Összekeverjük a a megpárolt zöldséggel, besamellel, sózzuk, borsozzuk, beleütünk egy nyers tojást és a felaprított petrezselyemzöldet is belegyúrjuk. Ha lágy, kicsit hűtőbe tesszük megszilárdulni.

Bundázáshoz

  1. Olajat hevítünk. A húsból két diónyi darabokat kicsípünk, megnedvesített tenyerünk között roládot formálunk belőle, és zsemlemorzsába hempergetjük, majd a 165 fokos olajban aranybarnára sütjük.
  2. Konyhai törlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2359
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldséges csirkerolád
Évi néni 1830 recept

Ezzel a módszerrel is be lehet csempészni némi plusz zöldséget az étrendünkbe.

Hozzászólások

Hozzávalók

Húsroládhoz

Bundázáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.