r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-tejszínes pulykamedalion

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Aszalt paradicsomos-tejszínes pulykamedalion
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1025 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 6145 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5508 micro
  • Lut-zea
    1436 micro
Összesen 1025 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    423.3 g

Zsír

  • Összesen
    309.6 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9938.7 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    1346 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1074 mg
  • Foszfor
    4764 mg
  • Nátrium
    2304 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    3276.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2442 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    482 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    151 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    1379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2257 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    2227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33050 micro
  • Lut-zea
    8616 micro
Összesen 6145 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    626 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A körethez a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, hideg és sós vízben feltesszük főni, ha kész, kikapcsoljuk (ez kb 30-40 perc)
  2. Közben pulykahúst mossuk, felitatjuk.
  3. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük.
  4. Lábasba tesszük az olívaolajat, a kétféle hagymát, sót, és fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg összefő, majdnem szétfő (kb.20 perc alatt).
  5. Majd beletesszük a húsdarabokat, és kevés vízzel,annyi,amennyi ellepi felöntjük, kevés sóval, vegetával, borssal ízesítjük.
  6. Beletesszük a felcsíkozott aszalt paradicsomszeleteket, fedő alatt közepes lángon főzni kezdjük, néha kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  7. Megkóstoljuk a húst, hogy puha-e, és ha igen, beletesszük a zöldborsót, azzal kb. 10-12 percet főzzük.
  8. A két zacskó tejszínnel együtt, pici sóval és borssal fűszerezve felöntjük, és szép lassan felforraljuk, besűrítjük.
  9. A legutolsó pillanatban tesszük bele a vajat, és ezzel szép krémessé-fényessé és finommá tesszük a szaftját.
  10. Közben a burgonyát leszűrjük, kissé összetörjük, majd beleöntjük a meleg tejet, a szobahőmérsékletű vajat, sót, és ekkor még jó alaposan áttörjük, és jó habosra keverjük,kevés szerecsendiót reszelünk bele, azzal is átkeverjük.
  11. Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4416
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 07.

Ajánló

Aki gondolja, egy finom borral kísérje ezt a finom ebédet, vagy vacsorát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Aszalt paradicsomos-tejszínes pulykamedalion
Éva-Anyóca 350 recept

Csodálatos húst kaptam, és új recepten gondolkoztam, sajna lebeszéltek róla. Mert az utóbbi időben, sok saját és általatok elkészített olyan étel volt, amit olajban sütöttem ki, ezért majd legközelebb elkészítem azt a kitalálációmat, inkább gyorsan átfutottam az alapanyagokat a hűtőben és fagyóban, gondoltam, hogy ez az ízkombináció be fog jönni. Szószosak, (a család), és mivel minden elfogyott, ebből gondoltam, hogy nem fogtam mellé. Viszont a másik receptet, azt el fogom készíteni, csak egy picit várni kell. De nagyon örültek ennek az új pulykahús elképzelésemnek is. Burgonyapürével tálaltam, mert már bár a tésztát is szeretjük, kissé sok volt az utóbbi időben. Szerintem megérte összerakni ezeket az ízeket. Hát ennyi. Jó próbálkozást, remélem ízleni fog. Teljesen más íze van az aszalt paradicsomnak simán szárítva, mint olívaolajban eltett állapotban, valami, hmmm...fantasztikus. Átveszi az aromáját az olívaolajnak, nem annyira kemény, szóval még a fiam is megette, úgyhogy ez nekem sokat mondott. Szerinte "ez a módozata a paradicsomnak anyukám, királyság, ilyet vegyél máskor is, látod, megettem!" És, ennél több nekem már nem is kellett. A férjem és a lányom csak némán bólogatott a tányér felett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!