Aszalt paradicsomos-tejszínes pulykamedalion
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g pulykahús288 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
75g vöröshagyma27 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
31 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
7g teavaj50 kcal
-
333g burgonya193 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g vaj84 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1500g pulykahús1725 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g só0 kcal
-
186 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
42g teavaj301 kcal
-
2000g burgonya1155 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
28.4g pulykahús33 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g szárított paradicsom4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
5.7g zöldborsó5 kcal
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
0.8g teavaj6 kcal
-
37.9g burgonya22 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g vaj10 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1656.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 794 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 546.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 376 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 371 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5508 micro
-
Lut-zea 1436 micro
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 423.3 g
Zsír
-
Összesen 309.6 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1801 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9938.7 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 362 mg
-
Kálcium 1346 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 1074 mg
-
Foszfor 4764 mg
-
Nátrium 2304 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.7 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 3276.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2442 micro
-
B6 vitamin: 16 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 482 mg
-
D vitamin: 235 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 151 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 676 micro
-
Kolin: 1379 mg
-
Retinol - A vitamin: 2257 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 2227 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 33050 micro
-
Lut-zea 8616 micro
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 626 micro
-
Lut-zea 163 micro
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
3 ek ételízesítő
-
5 dl habtejszín
-
3 ek teavaj
-
2 kg burgonya
-
3 dl tej
-
só ízlés szerint
-
5 ek vaj
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A körethez a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, hideg és sós vízben feltesszük főni, ha kész, kikapcsoljuk (ez kb 30-40 perc)
- Közben pulykahúst mossuk, felitatjuk.
- A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük.
- Lábasba tesszük az olívaolajat, a kétféle hagymát, sót, és fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg összefő, majdnem szétfő (kb.20 perc alatt).
- Majd beletesszük a húsdarabokat, és kevés vízzel,annyi,amennyi ellepi felöntjük, kevés sóval, vegetával, borssal ízesítjük.
- Beletesszük a felcsíkozott aszalt paradicsomszeleteket, fedő alatt közepes lángon főzni kezdjük, néha kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
- Megkóstoljuk a húst, hogy puha-e, és ha igen, beletesszük a zöldborsót, azzal kb. 10-12 percet főzzük.
- A két zacskó tejszínnel együtt, pici sóval és borssal fűszerezve felöntjük, és szép lassan felforraljuk, besűrítjük.
- A legutolsó pillanatban tesszük bele a vajat, és ezzel szép krémessé-fényessé és finommá tesszük a szaftját.
- Közben a burgonyát leszűrjük, kissé összetörjük, majd beleöntjük a meleg tejet, a szobahőmérsékletű vajat, sót, és ekkor még jó alaposan áttörjük, és jó habosra keverjük,kevés szerecsendiót reszelünk bele, azzal is átkeverjük.
- Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4445
- Feltöltés dátuma: 2010. november 07.
Ajánló
Aki gondolja, egy finom borral kísérje ezt a finom ebédet, vagy vacsorát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Csodálatos húst kaptam, és új recepten gondolkoztam, sajna lebeszéltek róla. Mert az utóbbi időben, sok saját és általatok elkészített olyan étel volt, amit olajban sütöttem ki, ezért majd legközelebb elkészítem azt a kitalálációmat, inkább gyorsan átfutottam az alapanyagokat a hűtőben és fagyóban, gondoltam, hogy ez az ízkombináció be fog jönni. Szószosak, (a család), és mivel minden elfogyott, ebből gondoltam, hogy nem fogtam mellé. Viszont a másik receptet, azt el fogom készíteni, csak egy picit várni kell. De nagyon örültek ennek az új pulykahús elképzelésemnek is. Burgonyapürével tálaltam, mert már bár a tésztát is szeretjük, kissé sok volt az utóbbi időben. Szerintem megérte összerakni ezeket az ízeket. Hát ennyi. Jó próbálkozást, remélem ízleni fog. Teljesen más íze van az aszalt paradicsomnak simán szárítva, mint olívaolajban eltett állapotban, valami, hmmm...fantasztikus. Átveszi az aromáját az olívaolajnak, nem annyira kemény, szóval még a fiam is megette, úgyhogy ez nekem sokat mondott. Szerinte "ez a módozata a paradicsomnak anyukám, királyság, ilyet vegyél máskor is, látod, megettem!" És, ennél több nekem már nem is kellett. A férjem és a lányom csak némán bólogatott a tányér felett.