Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piros csirke curry

Piros csirke curry
Piros csirke curry
37 perc / előkészület: 25 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A chili mennyiségét ízlés szerint csökkenthetjük. Ha szárított chilivel készítjük, akkor a kimagozott paprikát öntsük fel kevés forró vízzel, és hagyjuk kb. 10 percet ázni. 

hozzávalók / 4 adag

A piros curry pasztához

A curry-hez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A chilit kimagozzuk, durvára vágjuk. A kétféle hagymát és a gyömbért megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A borsot, fahéjat, szerecsendiót, koriandert és római köményt egy forró serpenyőben kb. 2-3 percig pirítjuk.
  3. A megpirított fűszereket konyhai aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a leszűrt chilit, a kétféle hagymát és a gyömbért, és finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az olajat és kb. 2 ek vizet, sima pasztává dolgozzuk.
  4. A tejszínt a kókusztejjel és a levessel felfőzzük. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, kockákra vágjuk, megforgatjuk az étkezési keményítőben, a fövő kókuszos-tejszínhez adjuk. Közepes hőmérsékleten kb. 5-7 percig főzzük.
  5. Hozzákeverjük a curry pasztát. Halszósszal, cukorral, sóval, citromlével ízesítjük, és további 5 percig főzzük. Megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 513
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

curry, currys csirke, csirke curry

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

351
hegyes erős paprika 6 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 10 g
vöröshagyma 1 közepes db
fahéjrúd 1 db
fekete bors 0.25 tk
koriandermag 0.5 tk
római kömény 0.5 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 ek
sűrített paradicsom 10 g
kókusztej 150 ml
főzőtejszín 100 g
szárnyas alaplé 150 ml
csirkemell filé 500 g
étkezési keményítő 3 evőkanál
halszósz 2 ek
cukor 1 csipet
0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
bazsalikom 0.5 csokor