Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt paradicsomos-sajtos gnocchi

Aszalt paradicsomos-sajtos gnocchi
Aszalt paradicsomos-sajtos gnocchi
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég vettem egy üveg aszalt paradicsomot (az árára inkább nem térnék ki, horribilis árakon osztogatják a jónépnek), és kezdeni akartam vele valamit. Agyaltam, mit is lehetne belőle készíteni, és eszembe jutott, hogy egy éve kb. rendeltem egy helyről csirkés-aszalt paradicsomos gnocchit. Mivel nem akartam "annyira" húsos ételt enni, a csirkét lecseréltem pulykasonkára, és egy pilot projekt keretein belül péntek este megfőztem egy adagot hármunknak. Barátnőm is részt vett ugyanis a kóstolón, és ez az étel is átment a szigorú zsűrin -másnap elkészíthettem ebédre. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot, póréhagymát és sonkát felaprítjuk. 
  2. A paradicsomról leszedett olajban megpirítjuk a póréhagymát, majd pár perc múlva mehet rá a sonka, és kicsit később, mikor a sonka megpirult, rászórjuk az aszalt paradicsomot.
  3. Fűszerezzük, felöntjük főzőtejszínnel. Emellett párhuzamosan felteszünk sós, meleg vizet forrni, majd a forrásban lévő vízben 3 perc alatt megfőzzük a gnocchikat. 
  4. Az edényből a sűrűsödő tejszínes raguba merjük a pufók kis tésztacsodákat, majd együtt még átpirítjuk őket, hogy a levét kicsit beigya a tészta. 
  5. Reszelt parmezánnal tálaljuk, és bár a képen nem látszik, nagyon ínycsiklandó volt az étel, és nemkülönben finom is.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 904
elküldve: 4
receptkönyvben: 49
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes ragus gnocchi, gnocchi sonkás-tejszínes raguban, aszalt paradicsomos-sonkás gnocchi

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Tue, 2013-07-09 14:46

Ez volt a mai ebéd. Nagyon finom! Köszönöm a receptet!

Üdvözlettel: Klaudia

alabella
A'la Bella / alabella Sun, 2013-09-01 15:57

Örülök, hogy ízlett,remélem, gyakran elkészítitek, nagyon hamar megvan, és finom. :)
Üdvözlettel,
Bella

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-03-25 10:31

Kedves alabella!

Ha nem titok, megírnád, hogy hol vetted az üveg aszalt paradicsomot?? :D
Mert hátha itt is elérhető az a bolt, ha nem valami speciális üzlet. :)
Találtam már aszalt paradicsomot, ami puha, olívaolajban eltéve, de pici kiszerelésben, és műanyag átlátszó kis dobozban, ami nem jelenti hogy rossz, ( sőt vettem , és nagyon finom!! ), csak minél kisebb adagolás, annál drágább az ára. :(
Köszönöm szépen.
Éva-Anyóca

Kodia1
Kodia1 Fri, 2013-07-05 11:53

Én mindig az intersparban veszem kimérve. Ez jobb módszer, mert csak annyi darabot veszek amennyi szükséges.

Ki fogom próbálni ezt a receptet :-)

alabella
A'la Bella / alabella Mon, 2013-03-25 10:38

Kedves Éva!

Nem titok, én a Sparban vettem, de egy kis üvegnyi is 800-900 Ft volt, viszont a minősége nagyon jó volt, nem volt puha :) A márkájára sajnos nem emlékszem, üvegben volt, de ha arra járok, akkor utánanézek :)

Üdv,
Alabella

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-03-25 10:59

Alabella!

Köszönöm a gyors, és segítő választ!! :-D

Az eddigi aszalt paradicsomokat zacskóban, és szárított állapotban vettem, kissé néha nehézkes volt vágni, ha szükséges volt az aprítás,.... finom volt, és az ételben, jól mutatott és igen jellegzetesen finom volt az étel tőle :D,...de azért az a jellegzetes pirosasabb szín és íz, jobban megmaradt az olívaolajban eltettnél. Így gondoltam a puhaságot. :)

Köszönöm szépen a gyors segítséget.
Éva-Anyóca

568
gnocchi 50 dkg
szárított paradicsom 10 db
póréhagyma 1 db
pulykamell sonka 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2.5 dl
parmezán sajt 5 dkg