r
Nosalty Logó

Árvácska sütemény ahogy Nikcsu készíti

Nikcsu konyhája
Árvácska sütemény ahogy Nikcsu készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Barna tészta

Sárga tészta

Rózsaszín tészta

Krém

Cukormáz

1004
Kalória
23.6g
Fehérje
132.5g
Szénhidrát
42.7g
Zsír
119.5g
Víz
581.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
82.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna tészta

Sárga tészta

Rózsaszín tészta

Krém

Cukormáz

Összesen 1004 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna tészta

Sárga tészta

Rózsaszín tészta

Krém

Cukormáz

Összesen 6015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna tészta

Sárga tészta

Rózsaszín tészta

Krém

Cukormáz

Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    119.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 1004 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    256.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8378.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    2032 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    3273 mg
  • Nátrium
    2419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    795 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2684 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    675 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4177 micro
Összesen 6015 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

Barna tészta

  1. 35x40 cm-es tepsire lesz szükségünk. Kivajazzuk, és beszórjuk liszttel, majd félretesszük.
  2. Szétválasztjuk a 6 tojást. A fehérjéket felverjük 3 kanál cukorral. A sárgáját is felverjük kemény habosra a maradék 3 kanál cukorral. A lisztet, sütőport és a csokoládépudingot összekeverjük egy tálkában.
  3. Szép óvatosan összekeverjük a sárgáját a fehérjével, majd hozzászórjuk lassan a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget.
  4. Kiöntjük az előre bevajazott tepsibe, és 180 fokon megsütjük.
  5. Ha megsült, a hosszabbik felénél feltekerjük egy konyharuha segítségével.

Sárga tészta

  1. Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel.
  2. A tojásokat kettéválasszuk. Fehérjét felverjük 1,5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1,5 ek. cukorral. A vanília pudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban.
  3. Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, puncspudingos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is.
  4. Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük.

Rózsaszín tészta

  1. Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjét felverjük 1.5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1.5 ek. cukorral. A puncspudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban.
  3. Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is.
  4. Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük.

Krém

  1. Az 5 tojással összekeverjük a lisztet és a cukrot egy lábosban, majd szép lassan a tejet hozzáadagoljuk, és felfőzzük, majd a vaníliás cukrot hozzáadjuk.
  2. Majd ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a vajat.
  3. Elfelezzük a krémet, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport.

Cukormáz

  1. Ha kihűlt mindegyik piskóta, akkor a barna tekercset megkenjük a fehér krémmel.
  2. A sárga piskótát és a rózsaszínt hosszában félbevágjuk. Egymásmellé teszünk 2 csíkot, és összeragasztjuk őket a barna krémmel, majd megkenjük a maradék krémmel a tetejüket, és ráhelyezzük a tetejükre az ellentétes színű másik 2 csíkot.
  3. A barna piskóta közepére helyezzük őket, és szépen ráhajtjuk a piskótát. A hűtőben kihűtjük 3-4 óra alatt.
  4. A porcukort összekeverjük a 3-4 ek vízzel, egy krémes masszát kell, hogy kapjunk.
  5. Amikor kihűlt a sütemény, beborítjuk a mázzal.
  6. Meleg vizes késsel ujjnyi szeletekre felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40

Édesanyám szokta készíteni, ha valami érdekeset akar az asztalra rakni a vendégeknek. Ajánlom, ha valaki egy kicsit alkotni akar, és kitörni a hétköznapi, egyszerű süteménykészítésből.

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezek az otthoni praktikák segítenek napégés ellen

Hiába a naptej és az óvatosság, a nyári napsugarak időnként túljárhatnak az eszünkön – a napégés pedig nemcsak kellemetlen, de fájdalmas is lehet. Szerencsére van néhány egyszerű, otthon is bevethető trükk, amivel gyorsan enyhítheted a tüneteket – ráadásul nem is kerülnek sokba.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...