r
Nosalty Logó

Árvácska sütemény ahogy Nikcsu készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikcsu konyhája
Árvácska sütemény ahogy Nikcsu készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna tészta

Sárga tészta

Rózsaszín tészta

Krém

Cukormáz

Összesen 1004 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna tészta

Sárga tészta

Rózsaszín tészta

Krém

Cukormáz

Összesen 6015 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna tészta

Sárga tészta

Rózsaszín tészta

Krém

Cukormáz

Összesen 241 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    443 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 1004 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    256.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8378.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    2032 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    3273 mg
  • Nátrium
    2419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    795 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2684 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    675 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4177 micro
Összesen 6015 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Barna tészta

Sárga tészta

Rózsaszín tészta

Krém

Cukormáz

Elkészítés

Barna tészta

  1. 35x40 cm-es tepsire lesz szükségünk. Kivajazzuk, és beszórjuk liszttel, majd félretesszük.
  2. Szétválasztjuk a 6 tojást. A fehérjéket felverjük 3 kanál cukorral. A sárgáját is felverjük kemény habosra a maradék 3 kanál cukorral. A lisztet, sütőport és a csokoládépudingot összekeverjük egy tálkában.
  3. Szép óvatosan összekeverjük a sárgáját a fehérjével, majd hozzászórjuk lassan a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget.
  4. Kiöntjük az előre bevajazott tepsibe, és 180 fokon megsütjük.
  5. Ha megsült, a hosszabbik felénél feltekerjük egy konyharuha segítségével.

Sárga tészta

  1. Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel.
  2. A tojásokat kettéválasszuk. Fehérjét felverjük 1,5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1,5 ek. cukorral. A vanília pudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban.
  3. Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, puncspudingos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is.
  4. Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük.

Rózsaszín tészta

  1. Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjét felverjük 1.5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1.5 ek. cukorral. A puncspudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban.
  3. Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is.
  4. Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük.

Krém

  1. Az 5 tojással összekeverjük a lisztet és a cukrot egy lábosban, majd szép lassan a tejet hozzáadagoljuk, és felfőzzük, majd a vaníliás cukrot hozzáadjuk.
  2. Majd ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a vajat.
  3. Elfelezzük a krémet, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport.

Cukormáz

  1. Ha kihűlt mindegyik piskóta, akkor a barna tekercset megkenjük a fehér krémmel.
  2. A sárga piskótát és a rózsaszínt hosszában félbevágjuk. Egymásmellé teszünk 2 csíkot, és összeragasztjuk őket a barna krémmel, majd megkenjük a maradék krémmel a tetejüket, és ráhelyezzük a tetejükre az ellentétes színű másik 2 csíkot.
  3. A barna piskóta közepére helyezzük őket, és szépen ráhajtjuk a piskótát. A hűtőben kihűtjük 3-4 óra alatt.
  4. A porcukort összekeverjük a 3-4 ek vízzel, egy krémes masszát kell, hogy kapjunk.
  5. Amikor kihűlt a sütemény, beborítjuk a mázzal.
  6. Meleg vizes késsel ujjnyi szeletekre felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1232
  • 7 napos nézettség: 1337
  • Össznézettség: 15308
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nikcsu konyhája 8 recept

Édesanyám szokta készíteni, ha valami érdekeset akar az asztalra rakni a vendégeknek. Ajánlom, ha valaki egy kicsit alkotni akar, és kitörni a hétköznapi, egyszerű süteménykészítésből.

Hozzávalók

Barna tészta

Sárga tészta

Rózsaszín tészta

Krém

Cukormáz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek