r
Nosalty Logó

Epres-vaníliakrémes alagút, sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Epres-vaníliakrémes alagút, sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Alap

Vaníliapudingos mascarponekrém

Összesen 1397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Alap

Vaníliapudingos mascarponekrém

Összesen 5585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Alap

Vaníliapudingos mascarponekrém

Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    283.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2121.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    1210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.3 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 5585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Alap

Vaníliapudingos mascarponekrém

Elkészítés

Alap

  1. A darált kekszhez adjuk hozzá a felkockázott vajat (v. margarint), majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kakaót.
  2. Ezután kanalazzuk hozzá a rumot, adjunk hozzá egy pici lefőzött, hideg fekete kávét, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig túl kemény a massza (a kávét apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).
  3. Az őzgerincformát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd kézzel lapogassuk bele a kekszes masszát.
  4. Ezután tegyük be a hűtőbe, ameddig elkészítjük a krémet.

Vaníliapudingos mascarponekrém

  1. A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
  2. A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, kevergetve hűtsük ki, majd adjuk hozzá a mascarponéhoz, és keverjük simára.
  3. A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután adjuk hozzá a mascarponekrémhez, majd szintén keverjük simára.
  4. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
  5. Az epret készítsük elő. Mossuk meg, vágjuk le a két végét, és papírtörlővel törüljük szárazra.
  6. Vegyük ki a hűtőből az őzgerincformát, majd a kekszes alapra kanalazzunk pár kanál vaníliakrémet.
  7. Ezután helyezzük a közepére egy csíkban az epret, egy kicsit nyomjuk bele a krémbe, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.
  8. Ezután rakjuk ki a krém tetejét keksszel, majd hajtsuk rá a túllógó folpack fóliát, és tegyük vissza a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.
  9. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres-vaníliakrémes alagutat, fordítsuk rá egy tálcára, húzzuk le róla a fóliát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Tepsi mérete: 32x10x5
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 266
  • Össznézettség: 6706
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Alap

Vaníliapudingos mascarponekrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 természetes talajtakaró a gazok ellen

Ha nem szeretnél vesződni a gaz irtásával, pláne nem vegyszerrel, akkor válaszd a természetes talajtakaró növények egyikét. Szemnek jóleső, zöld, praktikus és olcsó: íme, 4 talajtakaró növény, ami nem engedi felszínre törni a gazokat.