r
Nosalty Logó

Dióalagút

Katharosz
Dióalagút
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

1032
Kalória
22.3g
Fehérje
72.6g
Szénhidrát
73.2g
Zsír
109.9g
Víz
291.7g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
51.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1032 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 6192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1032 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    439.5 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    1750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5248.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    654 mg
  • Foszfor
    2190 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    435.7 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    659.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2143 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 6192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, a tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A darált diót, lisztet és a sütőport összeforgatjuk.
  2. A kétféle habot óvatosan egybeforgatjuk, közben adagokban a diós lisztet is hozzáadjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Sütés 180 fokon kb. 15-20 percig.
  3. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk.
  4. A kihűlt piskótából levágjuk az őzgerinc méretét, amivel majd kibéleljük a formát, és egy széles csíkot ezzel fedünk majd be.

Krém

  1. A diót száraz serpenyőbe megpirítjuk, majd megdaráljuk. Simára keverjük a tojásokat a cukorral, pudingporral és a tejjel, ezután folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levéve belekeverjük a diót és a rumot, hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint 1 dl hideg vízben áztatjuk, majd feloldjuk. Ezután a diós krémbe forgatjuk, és egy rövid időre betesszük a mélyhűtőbe, amikor kezd kötni, óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
  3. Ezután megtöltjük a tésztával bélelt őzgerincet, tetejét beborítjuk a piskóta csíkkal, ráhajtjuk a folpackot, és hidegre tesszük. A krémből pár kanálnyit tegyünk el a díszítéshez.
  4. A felezett dió darabokat olvadt csokiba mártjuk, és dermedni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, vaníliás cukorral ízesítjük.
  5. Az őzgerincet egy tálcára borítjuk, bekenjük a diós krémmel, majd tejszínnel és dióval díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x37

Régóta kipróbálásra várt ez a habkönnyű, finom sütemény, ünnepi alkalomra is kiváló! Forrás: egy régi süteményes könyvem.

Nosalty stories

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Cukormentes püspökkenyér

Az aszalt gyümölcsök legjava kerül bele ebbe a finom, ünnepi püspökkenyérbe, ami ráadásul még cukormentes is! A cukrot édesítőszerrel pótoltuk, amiből elég volt keveset használni, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek