Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dióalagút

Dióalagút
Dióalagút
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta kipróbálásra várt ez a habkönnyű, finom sütemény, ünnepi alkalomra is kiváló! Forrás: egy régi süteményes könyvem.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, a tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A darált diót, lisztet és a sütőport összeforgatjuk.
  2. A kétféle habot óvatosan egybeforgatjuk, közben adagokban a diós lisztet is hozzáadjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Sütés 180 fokon kb. 15-20 percig.
  3. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk.
  4. A kihűlt piskótából levágjuk az őzgerinc méretét, amivel majd kibéleljük a formát, és egy széles csíkot ezzel fedünk majd be.

Krém

  1. A diót száraz serpenyőbe megpirítjuk, majd megdaráljuk. Simára keverjük a tojásokat a cukorral, pudingporral és a tejjel, ezután folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levéve belekeverjük a diót és a rumot, hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint 1 dl hideg vízben áztatjuk, majd feloldjuk. Ezután a diós krémbe forgatjuk, és egy rövid időre betesszük a mélyhűtőbe, amikor kezd kötni, óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
  3. Ezután megtöltjük a tésztával bélelt őzgerincet, tetejét beborítjuk a piskóta csíkkal, ráhajtjuk a folpackot, és hidegre tesszük. A krémből pár kanálnyit tegyünk el a díszítéshez.
  4. A felezett dió darabokat olvadt csokiba mártjuk, és dermedni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, vaníliás cukorral ízesítjük.
  5. Az őzgerincet egy tálcára borítjuk, bekenjük a diós krémmel, majd tejszínnel és dióval díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 899
elküldve: 1
receptkönyvben: 123
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diókrémes sütialagút, diós krémmel töltött tekercs, diókrémes tekercs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

focaccina
focaccina Mon, 2014-11-03 21:46

Kedves Katharosz, elkèszult ez a suti csoda is a mokka rolàd utàn, hatalmas sikert arattam vele (is), isteni finom lett ès nagyon mutatos! Koszonom a receptet! :) udv, Judit

katharosz
Katharosz / katharosz Tue, 2014-11-04 23:46

Köszönöm, őrülők, hogy ízlett, számomra fontos a visszajelzés is, mert az az igazi elismerés ha mások is sikert aratnak vele.
Üdv. Kati

1032
tojás 4 db
cukor 8 dkg
finomliszt 6 dkg
dió 6 dkg
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
dió 15 dkg
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojás 2 db
cukor 14 dkg
rum 0.5 dl
habtejszín 4 dl
zselatin 2 dkg
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
dió 10 dkg