Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós alagút 2.

Túrós alagút 2.
Túrós alagút 2.
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Személy szerint nagyon szeretem a túrós sütit, bármilyen formában elkészítve.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk őzgerinc-forma méretére úgy, hogy majd a tésztát még vissza tudjuk hajtani.
  2. Elkészítjük a tölteléket: tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a darát, a túrót és a tojásfehérjéből készített habot.
  4. Elosztjuk a két formába a masszát, ráhajtjuk a tésztát, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 310
elküldve: 2
receptkönyvben: 385
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túróval töltött kakaós sütemény, túrós-kakaós őzgerinc, tórós kakaórolád

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

865
finomliszt 20 dkg
porcukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
margarin 10 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 3 ek
tehéntúró 50 dkg
tojás 5 db
porcukor 12 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 3 csomag
búzadara 2 evőkanál