r
Nosalty Logó

Angol muffin tükörtojással és ropogós szalonnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Róka a fazékban
Angol muffin tükörtojással és ropogós szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók 4-5 db muffinhoz:

A feltéthez:

Összesen 971 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók 4-5 db muffinhoz:

A feltéthez:

Összesen 3885 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók 4-5 db muffinhoz:

A feltéthez:

Összesen 242 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 971 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    278.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4723.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    1676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    910.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1074 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    661 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    4509 micro
  • β-crypt
    673 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4903 micro
Összesen 3885 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    320 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók 4-5 db muffinhoz:

A feltéthez:

Elkészítés

Hozzávalók 4-5 db muffinhoz:

  1. A tészta előkészítése: A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezután összekeverjük a joghurttal, és hagyjuk állni úgy 5 percig.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, és hozzáadjuk a joghurtos élesztőt. Lehet furcsa lesz, de enyhény ragacsos masszát kapsz majd, én kicsit meg szoktam lisztezni a könnyebb kezelhetőség miatt. Meleg helyen lefedve körübelül fél óráig kelesztjük.

A feltéthez:

  1. A reggelink elkészítése: Vágd négy vagy öt részre a tésztát, és formálj golyókat belőle. Lapítsd mindegyiket kb. 8-10 cm átmérőjű koronggá, és teflon serpenyőben alacsony lángon mindkét oldalukat süsd aranybarnára. Sütés közben a serpenyőt fedd le, hogy kicsit megemelkedjen a tészta… elég neki pár perc.
  2. Közben előkészítheted a feltéteket. A bacont süsd ropogósra, a tükörtojást kissé remegősre, hogy mikor belevágsz a sárgája lágyan folyjon ki a tányérra. Ha szeretnél szabályos tojásokat kapni, pogácsa szaggatóval formázd őket, bár szerintem rusztikusan a legszebb!
  3. Ha mindennel elkészültél, a muffinokat vágd ketté, utolsó lépésként pirítsd őket a vágott felükkel is aranybarnára. Ezután nincs más hátra, következhet az összeállítás: kissé vajazd meg a muffinokat, helyezd alulra a bacont, rá a tükörtojást, majd szórd meg sajttal, és ízesítsd az egészet sóval, borssal. Azonnal tálald.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 3646
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 14.

Ajánló

Forró citromos fekete tea ( ovistea :) ) Készíts egy nagy adag feketeteát, friss citrommal, cukorral és egy leheletnyi mézzel - fantasztikus kiegészítő a reggelihez. Nosztalgikus hangulatba ringat, emlékeim visszarepítenek az óvodába, ahol minden reggel ilyen teával vártak minket. Emlékeztek?

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Angol muffin tükörtojással és ropogós szalonnával
Róka a fazékban 12 recept

A következő finomság sem egy klasszikus magyar étel, mint ahogyan a Frittata sem volt az, de egyre népszerűbbé válik kis hazánkban is. :) A brunch egyik alap péksüteménye, amit nagyon változatosan lehet hasznosítani. Az angol muffin valójában nem muffin, senkit ne vezessen meg az elnevezés, hanem egy lapos zsemle féleség. Habár a 10. században is létezett, az angol muffin csak a 18. században terjedt el igazán s hamarosan az angol délutáni teázás alapsüteményévé vált, ahol szendvicsként vagy lekvárral megkenve is kínálták. Igazán finom és új íz a tányéron, ha már unalmas a pirítós vagy a croissant, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni. Mióta kipróbáltam, akár mindennap megennénk, csak sajnos nincs rá időm, hogy elkészítsem… így maradt a pihenős hétvégék fogása.  

Hozzávalók

Hozzávalók 4-5 db muffinhoz:

A feltéthez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.