Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaragu bodaggal

Gombaragu bodaggal
Gombaragu bodaggal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Magyar Ízek Utcája vásáron ettem életemben először cigánykenyeret, ott cigánykáposztával kínálták, én most egy ízletes reggeli menüre csábítanálak titeket. Íme!

hozzávalók / 4 adag

Gombaragu

Bodag

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombaragu

  1. A megtisztított póréhagymát vékony karikákra vágjuk, majd rusztikusra szeljük a jól ledörzsizett gombákat is. Felmelegítjük az olajat (mivel én fokhagyma- és feketebors- olajat használtam, így azokat is itt adtam hozzá), és üvegesre pirítjuk a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint fűszerezzük (nálam az feketebors-olaj és a fokhagymaolaj használata lévén itt csak a só adódott hozzá).
  3. Beletesszük a frissen aprított petrezselymet, és itt már ügyelünk a gombára, lassú tűzzel dolgozunk (nehogy levet eresszen).
  4. A legvégén adjuk hozzá a citromlevünket, és finoman elkeverjük.

Bodag

  1. 1,5 evőkanálnyi zsír kivételével összegyúrjuk az alapanyagokat, a vizet hagyjuk a végére, és azt csak fokozatosan adagoljuk hozzá. Pont mindig annyit, amennyit felvesz. Széthúzogatjuk, és beletesszük az 1 evőkanálnyi zsírunkat is. Újra és újra gyúrjuk. Lisztezett deszkán dolgozunk, és ha már jó a tésztánk, akkor négy felé szedjük. Akár egy pizzatésztát, kinyújtogatjuk, és bevagdossuk a tetejüket.
  2. Egy kizsírozott (fél evőkanálnyi zsír) és lisztezett tepsibe lazán elhelyezzük a cipókat, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
  3. A kenyérkéket bebugyoláljuk egy konyharuhába, és langyosan tálaljuk.
  4. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 718
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombás ragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

665
gomba 50 dkg
póréhagyma 0.5 db
fokhagyma 1 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
citromlé 1 tk
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
finomliszt 50 dkg
sertészsír 4 ek
szódabikarbóna 2 tk
sütőpor 0.5 csomag
0 ízlés szerint
víz 2.5 dl