r
Nosalty Logó

Gombaragu bodaggal

janettaylor
Gombaragu bodaggal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gombaragu

Bodag

665
Kalória
17.2g
Fehérje
102.2g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
208.9g
Víz
14.3g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gombaragu

Bodag

Összesen 665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gombaragu

Bodag

Összesen 2659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Gombaragu

Bodag

Összesen 179 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    208.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 665 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4312.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    1647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    408.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    835.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2714 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3429 micro
Összesen 2659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

Gombaragu

  1. A megtisztított póréhagymát vékony karikákra vágjuk, majd rusztikusra szeljük a jól ledörzsizett gombákat is. Felmelegítjük az olajat (mivel én fokhagyma- és feketebors- olajat használtam, így azokat is itt adtam hozzá), és üvegesre pirítjuk a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint fűszerezzük (nálam az feketebors-olaj és a fokhagymaolaj használata lévén itt csak a só adódott hozzá).
  3. Beletesszük a frissen aprított petrezselymet, és itt már ügyelünk a gombára, lassú tűzzel dolgozunk (nehogy levet eresszen).
  4. A legvégén adjuk hozzá a citromlevünket, és finoman elkeverjük.

Bodag

  1. 1,5 evőkanálnyi zsír kivételével összegyúrjuk az alapanyagokat, a vizet hagyjuk a végére, és azt csak fokozatosan adagoljuk hozzá. Pont mindig annyit, amennyit felvesz. Széthúzogatjuk, és beletesszük az 1 evőkanálnyi zsírunkat is. Újra és újra gyúrjuk. Lisztezett deszkán dolgozunk, és ha már jó a tésztánk, akkor négy felé szedjük. Akár egy pizzatésztát, kinyújtogatjuk, és bevagdossuk a tetejüket.
  2. Egy kizsírozott (fél evőkanálnyi zsír) és lisztezett tepsibe lazán elhelyezzük a cipókat, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
  3. A kenyérkéket bebugyoláljuk egy konyharuhába, és langyosan tálaljuk.
  4. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A Magyar Ízek Utcája vásáron ettem életemben először cigánykenyeret, ott cigánykáposztával kínálták, én most egy ízletes reggeli menüre csábítanálak titeket. Íme!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...