r
Nosalty Logó

Angol karaj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Angol karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 533 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2131 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 180 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 533 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4494.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 2131 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiveregetjük, sóval, fűszerekkel bedörzsöljük.
  2. A vajon átsütjük, kevés vízzel puhára pároljuk.
  3. A lesütött húst tűzálló tálba helyezzük, megkenjük a tojás, tej, mustár, sajt keverékével.
  4. Forró sütőben 4-5 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21594
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Angol karaj
8zsuzsa8 208 recept

A recept eredete homályba vész, viszont gyakran készítem, ha "gyenge gyomrú" vendégem van. Vajas zöldséggel (répával, borsóval, zöldbabbal) tálalom. Mindig sikere van. Előre elkészíthető, az előétel vagy leves elfogyasztása alatt készre pirul.

Hozzászólások (5)

kinguci1983

Szia! Olyan kérdésem lenne, hogy nekem fura hogy ennyi id? alatt átpuhul, átsül. Mikor a tv-ben is látom olyan hihetetlen nekem. De biztos hogy én vagyok túl gyáva az ilyen receptekhez. Úgyhogy most ezt elmentettem. De azért megkérdem nem marad rágós a husi? F?leg hogy nem is csirke hanem sertés? Az angolok amúgy is olyan furán esznek dolgokat :-)

8zsuzsa8

Kedves Kinguci! A setéskarajból készült szelet gyorsan átsül. Itt különben is kétszer kerül forróságba: el?ször, amikor vajon átsütöm, kevés vízzel puhára párolom, másodszor, amikor a mustáros-tejfölös keverékkel leöntve a süt?be kerül. Ekkor amár a hús puha, csak az öntetnek kell áprirulnia. Ez pedig szemmel ellen?rizhet?. Bátorság! A dolgokat ki kell próbálni, és bátran változtatni ott, ahol neked más tapasztalatod, véleményed, elképzelésed van. Egyébként az angolok a marhahúst sütik véresre, vagy félig véresre. A sertéshúst mindenki, mindelhol alaposan átsütve eszi. Üdvözlettel Zsuzsa

Törölt felhasználó

"amikor a mustáros-tejfölös keverékkel leöntve a süt?be kerül" Szia! Nem kötözködni akarok,de a hozzávalókban tejfölr?l szó sincs és az elkészítésnél azt írod, hogy a húst megkened...és nem azt hogy leöntöd....ja és 15 perc alatt nem fog a sertéshús megpuhulni...De azért kipróbálom :)

8zsuzsa8

Szia! Nem tudom, honnan vetted az idézetet, de a receptben nem szerepel. Ott tej van (az angolok nem tejföl-kedvel?k). A karaj, f?leg, ha kiveregetik, gyorsan átsül a vajon, ill. párolódik meg. A mustáros- tejes -tojásos-sajtos keverékkel épp csak pirulnia kell. Persze sok függ a süt? h?mérsékletét?l, el?re elkészítetted-e és már és órák óta vár a végs? pirításra. De látni fogod, amikor készíted, hogy mikor kezd pirulni a teteje. Nem érdemes sokat sütni, mert a sajt keser?vé válhat. Jó f?zöcskézést. Zsuzsa

jucus60

Kedves Zsuzsa! Holnapra ez lesz nálunk az ebéd, mert a 90 napos diéta fehérjenapjába pont jól beleillik, friss zöld salátával. Köszönöm a receptet. Üdv: Jucus

8zsuzsa8

Remélem sikerült! További jó f?z?cskézést! Zsuzsa

jucus60

Elkészítettem! Nagyon finom! Én tettem egy kevés füstölt sajtot is az öntetbe, jót tett neki. Még egyszer köszönet a receptért. Jucus

8zsuzsa8

Kedves Jucus! Örülök, hogy ízlett. További jó sütést-f?zést. Zsuzsa

Maffci

Nagyon finom husi, csak ajánlani tudom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek