r
Nosalty Logó

Csőben sült sajtos csirkemell

NS
Csőben sült sajtos csirkemell
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

517
Kalória
35.1g
Fehérje
53.7g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
256.1g
Víz
165.4g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

Összesen 6203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz és zöldségekhez

A rizshez

A párolt lilahagymához

Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    421.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1985 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12715 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    484 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    834 mg
  • Foszfor
    5112 mg
  • Nátrium
    4675 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    644.2 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    3072.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    160 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1866 micro
  • Kolin:
    1879 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1275 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    1125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3672 micro
Összesen 6203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A húshoz és zöldségekhez

  1. A hús:
  2. A feldarabolt húst és a többi hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük. (Ezt a keveréket el lehet készíteni előző nap is, lezárt edényben hűtőbe tenni, és másnap ebédnél készre sütni.)
  3. Hozzákeverjük azt, amivel épp gazdagítani szeretnénk a húst. Pl. pritaminpaprika, vagy akár pirított csirkemáj.(Így is nyugodtan eltehető másnapi sütésre.)
  4. A keveréket egy üveg sütőtálba tesszük, nem baj, ha vastag lesz! Sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
  5. Rizs:
  6. A kimért, megmosott rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségűvízzel.
  7. Hozzátesszük a leveskockát, a lecsöpögtetett konzerv kukoricát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. Felforraljuk, jól átkeverjük.
  9. 10 percig minimumom lefedve forraljuk, majd a tüzet elzárva hagyjuk a rizst lefedve tálalásig.
  10. Tálalás előtt elkeverjük benne a kukoricát.
  11. A lilahagymához:
  12. A megtisztított,feldarabolt, felkarikázott hagymát kevés olajon, enyhe sózás, borsozás után a legmagasabb fokozaton enyhe pirulásig pároljuk-sütjük.
  13. Ez is elkészíthető előző nap, és szintén étkezés előtt gyorsan megcsinálható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Külön-külön is finomak, de a hús sós ízvilága, a rizs édeskés íze a kukorica miatt és a pirított lilahagyma íze nagyon jól harmonizál egymással.  Ezt a pirított hagymát mi sokféle ételhez esszük. Még a rántott húst is (akár mellé van rakva, akár bele van töltve, és úgy kirántva) elvarázsolja.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...