r
Nosalty Logó

Rakott alma

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
egelkatalin
Rakott alma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    181.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4029.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    1508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 3908 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsszeleteket előmelegített sütőben kb. 5 percig kicsit megpirítjuk.
  2. Egy kivajazott tálba egy réteg kalácsot teszünk, erre kerülnek az almaszeletek.
  3. Az almát megszórjuk fahéjjal, mazsolával és dióval.
  4. Jön a következő réteg kalács, alma és fűszer, majd megint kalács a tetejére.
  5. A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd belekeverjük a lisztet, a citromhéjat és a tejszínt.
  6. A masszát a rétegek tetejére öntjük, a tetejére vajdarabkákat teszünk.
  7. Előmelegített sütőben sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17317
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 23.

Ajánló

Frissen is nagyon jó, de még másnap is finom. Addigra inkább összeáll az egész, ragacsosabb lesz, de nekünk talán még jobban ízlett úgy.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
egelkatalin 5 recept

A recept a Nők Lapjából származik. Amikor megláttam, arra gondoltam, hogy ezt talán még az én gyerekeim is megennék. Szerencsére igazam lett. Szívesen betettem volna ide egy olyan képet, amin a lányom van a tál mellett tele szájjal, de az talán mégsem lett volna ide való:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk