r
Nosalty Logó

Édes csemege maradék kalácsból

Nyunyi27
Édes csemege maradék kalácsból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1243
Kalória
25.6g
Fehérje
166.1g
Szénhidrát
53.2g
Zsír
79.3g
Víz
301.7g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
91.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    166.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    1555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    498.2 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    237.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 3728 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

  1. A szikkadt, megmaradt kalácsokat szeleteljük fel.
  2. A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a porcukrot, 1 vaníliás cukrot, a tojást, 3 dl tejet és a fahéjat. Mixerrel jól keverjük össze.
  3. A kalácsszeleteket mártogassuk a masszába. Hagyjuk egy percet benne, hogy jól megszívja magát. Közben egy hőálló edényt vagy tepsit kenjünk ki vajjal.
  4. A szeleteket helyezzük fedésben a tepsibe. Szórjuk rá a mazsolát (aszalt gyümölcsöket, mogyorót, diót..... ki mit talál), 2 ek. kakaót és egy vaníliás cukrot. Ha maradt még a masszából, azt is nyugodtan rá lehet önteni.
  5. A sütőt kapcsoljuk 160 fokra. (Ha lehet ne hőlégkeverős programon süssük, mert kiszárad.) A sütit fóliázzuk le, így süssük 20-25 percet, majd a fólia nélkül további 30 percet. Ha azt látjuk, hogy nagyon száraz lenne, kevés volt a tojásos tej rá, akkor sütés vége előtt 10-15 perccel locsoljunk rá még tejet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húsvét után a maradék kalács kiváló alapanyag egy finom és egyszerű desszert elkészítéséhez. Véletlenül se dobjuk ki!!! Ezerféleképp variálható sütemény készíthető belőle. Ami éppen a konyhaszekrényben lapul, minden kis édesség, aszalt gyümölcs felturbózza a kalácsot. Jó sütést!:)

További receptek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek